:

:

TV Most

clock

Jul 03, 2022   12:06

0

160

Deca sa Kosova bezbedno stigla kući nakon posete Republici Srpskoj

Deca sa Кosova i Metohije stigla su bezbedno svojim kućama nakon što su sedam dana provela u Republici Srpskoj u okviru projekta "Spojimo srpsku decu sa Кosova i Metohije i Republike Srpske".

U Srpskoj je ove godine boravilo 461 dete sa KiM.

Osnovci su kasno sinoć stigli kućama u Severnu Mitrovicu, Zvečanu, Leposaviću, Zubinom Potoku, Osojanskoj kotlini - sela Banje, Crkolez i Suvo Grlo, Goraždevac, Orahovac i Veliku Hoču, Ugljaru kod Кosova Polja, Novom Brdu, Pasjanu, Partešu, Kosovskoj Vitini i Kosovskoj Кamenici.

Srpska deca sa Кosova i Metohije boravila su kod vršnjaka u Prijedoru, Banjaluci, Gradišci, Čelincu, Prnjavoru, Brodu, Šamcu, Pelagićevu, Doboju, Bijeljini, Sokocu, Istočnom Novom Sarajevu i Trebinju.

Pre osnovaca sa Кosova I Metohije u Banjaluci su boravila deca sa teškoćama u razvoju iz Udruženja "Podrži me" iz Severne Mitrovice.

Nastavnik u Osnovnoj školi "Dositej Obradović" iz Parteša Srđan Кaradžić rekao je da su učesnici jubilarnog projekta prepuni utisaka i zahvalni za gostoprimstvo.

"Nastavnici i učenici iz Parteša i Pasjana su, poput Sokoca, postali srce Romanije", napisao je Кaradžić u poruci upućenoj predsedniku Odbora za pomoć Srbima na Кosovu i Metohiji Miloradu Arlovu.

Arlov je zahvalio domaćinima kod kojih su deca boravila i najavio da će naredne godine, u okviru akcije, himnu Republike Srpske pevati deca iz Zubinog Potoka.

U proteklih 10 godina u Republici Srpskoj boravilo je oko 5.500 osnovaca i njihovih nastavnika sa Кosmeta.

Izvor: RTRS; Foto: RTRS

KiMRepublika Srpskadeca sa KiM

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva