:

:

TV Most

clock

Februar 21, 2024   16:42

0

165

Dečaku Luki Sekuliću iz Gračanice koji boluje od portne hipertenzije potrebna je pomoć dobrih ljudi

Dečaku Luki Sekuliću iz Gračanice koji boluje od portne hipertenzije potrebna je pomoć dobrih ljudi kako bi lekari u Italiji najpre obavili operaciju srca koja iznosi 50. 000 evra, a nakon toga nastavili lečenje prateće bolesti.

Luka Sekulić je dvanaestogodišnji dečak iz Gračanice koji boluje od portne hipertenzije. Lukin život je ozbiljno ugrožen ovim stanjem i trenutno se nalazi u bolnici za decu u Milanu, nakon što je izabran od strane doktora na Kosovu i Metohiji, čeka na složenu operaciju koja će mu pomoći da se vrati normalnom životu.

„Odrađena je dijagnostika komplentno, došli su do saznanja da trenutni problem sada koji treba da se reši kod Luke jeste operacija srca ponovo, zato što, šta god su pokušali njemu ništa nije moglo zbog srca, zato što je srce odmah odreagovalo. Sada čekamo kardiohirurga da se javi iz druge klinike i nadamo se da će to uskoro biti i da će Luku prihvatiti. Zahvaljujem se svima, jer je pomoć prekopotrebna, sama ova operacija koštaće oko 50.000 evra. Nakon toga imaće postoperativni tok, pa će onda pristupiti problemu zbog kojeg je on i otišao“, rekla je Jelena Sekulić, majka dečaka.

S ciljem podrške Luki, Turistička organizacija Gračanice i Opština Gračanica pokreću humanitarnu akciju, organizuju donatorsko veče na koje su pozvane sve institucije, fondacije, privredni subjekti, preduzeća, predstavnici medija i NVO-a sa područja opštine Gračanica.

„Donatorsko veče za Luku održaće se u Centar kafe-u u Gračanici sa početkom od 20 časova, gde ćemo sve donatore koji su se prethodno odazvali akciji ili na samo donatorsko veče donesu svoj finansijski  doprinos pozvati. Nakon toga imaćemo i humanitarno veče, gde će naše goste zabavljati Libero bend iz Gračanice, koji na taj način želi da pripomogne u prikupljanju  novčanih sredstava. U komunikaciji sa osobljem Doma kulture, kada smo dogovarali organizaciju donatorske večeri saznali smo i da se igra predstava Sumnjivo lice. Na inicijativu direktora pozorišta poželeli su da i ovaj put učestvuju tako što će sav prihod od prodatih karata proslediti za Lukino lečenje“, rekla je Sandra Đokić, direktorka TO Gračanica.

Oni koji nisu u mogućnosti da prisustvuju, sredstva podrške mogu uplatiti na sledeći način: 

– Dinarski račun: 205-9001012136292-68, Jelena Sekulić NLB Komercijalna banka, A.D Beograd 

– Devizni račun: 1501011001726740 Bojan Sekulić, Raiffeisen bank

Izvor: RTV Gračanica

Luka SekuličGračanicalečenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva