:

:

TV Most

clock

Januar 04, 2019   11:19

0

183

Delo: Miodrag Kostić većinski vlasnik Aerdoroma Portorož

Biznismen Miodrag Kostić, vlasnik srpske kompanije MK Grupa, postao je većinski vlasnik Aerodroma Portorož, piše ljubljanski dnevni list "Delo".

Luka Kopar je krajem 2018. godine prodala Hotelu Palas Portorož, koji je u vlasništvu Miodraga Kostića, dodatnih 15 odsto udela u Aerodromu Portorož, tako da srpski biznismen sada ima nešto više od 53 odsto vlasničkog udela u Aerodromu, piše Delo.

Ostali akcionari Aerodroma Portorož su Opština Piran sa 36,2 odsto učešća i Preduzeće za puteve Kopar (CPK) sa 10,25 procenata udela.

Delo dodaje da Luka Kopar nije otkrila kupoprodajnu cenu, ali da je, prema nezvaničnim podacima, reč o relativno niskom iznosu.

"Prvi čovek srpske MK Grupe, Kostić, poslednjih godina je snažno prisutan na slovenačkoj obali", navodi se u tekstu, uz podsećanje da je kupio hotele Kempinski, zatim udeo u portoroškoj vazdušnoj luci, te da je navodno zainteresovan i za kupovinu Marine Portorož.

List takođe tvrdi da je Kostić u protekloj godini uspešno sprečio pokušaje slovenačkog preduzeća "Sava" da preuzme akcije "Gorenjske banke" u hotelima Bernardin.

Kostić je, inače, većinski vlasnik "Gorenjske banke" iz Kranja sa udelom od skoro 76 procenata.

Izvor: Танјуг

ekonomijaKostićaerodrom Portorož
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva