:

:

TV Most

Foto: Vikipedija

clock

Mart 30, 2023   8:04

0

47

Demonstranti se vezali za kapiju Kneseta

Grupa od oko 15 demonstranata vezala se jutros za kapiju Kneseta u Jerusalimu, u sklopu protesta protiv vladine politike.

Petorica demonstranata privedena su i biće ispitani, javili su hebrejski mediji.

"Umesto rešavanja stambene krize, borbe sa troškovima života i obnavljanja obrazovnog Sistema, članovi koalicije izvode režimski udar, formiraju opasne milicije nasilnika, osuđuju zakone koji bi zaštitili žene i namerno nas sve vode u građanski rat iz ličnih interesa“, naveli su demonstranti.

U Izraelu se protiv reforme pravosuđa protestuje od početka januara, a masovno posle smene ministra odbrane Jova Galanta, koji je tražio da se usvajanje spornog zakona odloži. Ta reforma bi uklonila jednu od poslednjih kočnica koje je pravosuđe u Izraelu nametalo izvršnoj vlasti.

Benjamin Netanijahu objavio je da do leta odlaže reformu pravosuđa, a u toku su razgovori predstavnika vladajuće koalicije i opozicionih partija. 

Kako mediji navode, izraelski premijer je toliko zagrizao za reformu pravosuđa, jer bi se time uklonila mogućnost da se on krivično goni zbog čitavog niza korupcionaških afera u koje je on navodno umešan.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva