:

:

TV Most

clock

April 07, 2020   16:09

0

48

Dezinformacije troše vreme lekarima

Zamenica direktora instituta "Batut" Darija Kisić-Tepavčević istakla je danas da je, u aktuelnoj situaciji, nepotrebno da se usmeravaju snage na dokazivanje da je neko izneo informacije koje su apsolutno netačne.

Ona je to rekla upitana za slučaj izveštaja novinarke portala nova. rs u vezi stanja u KC Vojvodine, izazvavši time uznemirenje kod javnosti, i pitanje da li u aktuelnoj situaciji, kada se lekari bore za život građana, neproverene informacije otežavaju njihov rad.

Kisić-Tepavčević je podsetila da se od početka borbe sa virusom stručnjaci svakog dana susreću sa novinarima u određeno vreme.

"To ne činimo ne što nemamo drugog posla, već što je ovo naš jako bitan posao i zadatak u toku dana, jer su mediji jako bitna karika u čitavom procesu i našoj borbu. Međutim, to je samo pod uslovima ukoliko se informacije prenose pravovremeno I ako su tačne i validne", objasnila je ona na konferenciji za štampu.

Rekla je da su osobe koje izlaze na konferenciju za štampu, ponajviše Predrag Kon i ona, otvoreni za sva pitanja, te podsetila da je neko mogao da pita za stanje u KC Vojvodine, pre svega što je na konferencijama bio i pokrajinski sekretar za zdravstvo, a niko nikada nije pitao.

A onda, kada su plasirane netačne informacije, videli smo kakvog je odjeka bilo. Dosta naše snage smo potrošili na njih, iako se vrlo brzo otkrilo da nije tako, jer je sve lako proverljivo. To je nama potrošilo par sati da se odlazi, pokazuje, da se vidi. Zaista nešto bespotrebno je da usmeravamo snage na dokazivanje da je neko izneo informacije koje apsolutno nisu tačne", naglasila je Kisić-Tepavčević.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva