:

:

TV Most

Foto: Sputnik

clock

Jun 10, 2019   19:02

0

237

DF podržao SPC: Spremni smo položiti živote u odbrani naših svetinja

Predsedništvo Demokratskog fronta (DF) snažno je podržalo Mitropoliju crnogorsko-primorsku u odbrani od, kako je saopšteno iz tog političkog saveza, režimskih nasrtaja na njenu imovinu i sveštenstvo.

„Izjava Mila Đukanovića da će kroz novi Zakon o slobodi veroispovesti stvoriti nekakvu novu crkvu kako bi se zatrlo postojanje Mitropolije crnogorsko-primorske, koja je kroz vekove bila i ostala temelj naše duhovnosti i državnosti, predstavlja poslednji čin obračuna sa istinskim vrednostima našeg naroda“, piše u saopštenju DF-a.

Iz DF-a smatraju da je neophodno da „15. juna u Hramu Hristovog Voskresenja, pored sveštenstva predvođenog našim arhiepiskopom Amfilohijem, bude čitav verujući i pravdoljubivi narod“.

„Tako bi đavoljevom šegrtu, koji se nalazi na funkciji predsednika države, poslali jasnu poruku da smo u odbrani naših svetinja spremni položiti i živote, jer ’tirjanstvu nogom stati za vrat to je ljudska dužnost najsvetija‘“, navodi se u saopštenju.

Pored ostalih aktivnosti, DF će aktivno učestvovati i u tehničko-logističkom obezbeđivanju prevoza iz ostalih gradova, kako bi omogućili dolazak građanima koji tog dana žele da budu u Podgorici.

Kako se ocenjuje, u ovom trenutku ne postoji važnija obaveza od „odbrane naših duhovnih i državotvornih izvorišta“.

„Zato smatramo da nisu potrebni nikakvi specijalni pozivi, niti molbe, da tog 15. juna budemo u Hramu Hristovog Voskresenja i da poput naših slavnih predaka, koji su se u sudbonosnim danima okupljali pored svetinja i donosili istorijske odluke, i mi budemo dostojni izazova odbrane naše crkve i našeg naroda“, piše u saopštenju.

Izvor: Sputnik

Demokratski frontCrna GoraSPCĐukanović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva