:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jul 29, 2023   13:26

0

83

Do ozbiljnijeg pomirenja ćemo teško doći sve dok neko ne bude želeo da čuje Srbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom obeležavanja godišnjice Oluje, da se plaši da će do ozbiljnijeg pomirenja u regionu teško doći sve dok neko ne bude želeo da čuje i srpsku stranu.

"Što se nas tiče spremni smo da saslušamo i razumemo patnju i Bošnjaka i svih drugih i nekih Albanaca, ali ih molimo da saslušaju i šta Srbi imaju da kažu", rekao je predsednik gostujući na TV Prva upitan da prokomentariše stavove koje je izazvala odluka da se u Prijedoru obeleži godišnjica stradanja srpskog naroda u vojnoj akcija Oluja, 1995. godine. 

"Idemo da obeležavamo težak užasan zločin nad srpskim narodom iz Hrvatske", rekao je predsednik i dodao da 3. avgusta stiže u Republiku Srpsku gde će imati zvanične susrete sa rukovodstvom RS a da će 4. avgusta biti u Prijedoru, na prvom obeležavanju godišnjice Oluje u RS.

"Nadam se da ću moći da odem, upalim sveću i položim cvet na Petrovačku cestu", rekao je predsednik Srbije.

Komentarišući odluku da se ceremonija održi u Prijedoru, kaže da Prijedor nije baš na tragu, ali ima mnogo izbeglog krajiškog stanovništva.

Na snimak gostovanja aktivistkinje Aide Ćorović na jednoj od TV, gde je rekla da je odluka da se godišnjica Oluje obeleži u Prijedoru šamar kojim je pređena svaka linija beščašća, da bi Dodik trebalo da obeležava zločine srpske vojske, srpske paravojske počinjenih nad građanima Prijedora, gde je ubijeno više od 3.000. ljudi, među kojima i 100 dece, predsednik je naglasio da sve to nema potrebe da komentariše.

Ćorović je dodala da odluka dokazuje da je RS entitet koji ne želi stabilizaciju regiona i da je, po mnogo čemu, vlast pokazala da je to genocidna tvorevina.

"RS nije genocidna tvorevina, sve ostalo ne treba da komentarišem. Naš posao je da svi koji su počinili zločine odgovraju i da osudimo svaki zločin, mi smo za razliku od drugih spremni da govorimo o zločima koji je naš narod počinio prema Bošnjacima i drugim narodima, ali se plašim da oni nisu spremni da nas saslušaju, a to je veći probem za njih, ne za nas", rekao je predsednik.

Naglasio je i ponovio da je Republika Srpska stvarana voljom srpskog naroda, da se drži Dejtonskog sporazuma i svega onoga što je njime dogovoreno.

"Uvek ćemo da podržimo sve što je dogovor tri naroda u BiH", rekao je predsednik Srbije. 

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VučićOlujaPrijedor
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva