:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

Decembar 24, 2021   14:27

0

110

Dobrovoljci decembarske klase položili zakletvu

Vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije "decembar 2021", položili su danas vojničku zakletvu na svečanosti u kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" u Valjevu, kojoj je prisustvovao ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Čestitajući vojnicima položenu zakletvu, Stefanović je poručio da je Srbija zemlja hrabrih i časnih ljudi, slavne prošlosti, i da je davanje zakletve Srbiji posebna stvar u životu svakog čoveka.

"Reči koje ste izgovorili nisu zapisane u nekoj formi da bi se izgovorile na nekoj svečanosti. Ove reči ostaju zapisane u vama, urezane zauvek u vašim srcima, da vas podsećaju i na sve one koji su pre vas izgovarali ove ili slične reči, zaklinjući se da će uvek biti uz svoju zemlju kada to bude potrebno", poručio je Stefanović.

On je istakao da Srbija, da bi imala budućnost, mora da ima snažnu vojsku, koja služi kao bedem sigurnosti svakog čoveka u ovoj zemlji, i nešto što bi trebalo da odvrati svakoga ko bi pomislio da naškodi Srbiji i njenom narodu.

"Nekada kažu da nam ne treba vojska, da ne treba da investiramo u vojsku, da nam ne treba toliko vojnika, da su nam dovoljni po jedan ili dva aviona i tenka, a kada pogledate da sve ozbiljne zemlje sveta svakoga dana investiraju u svoju vojsku, jačajući svoje zemlje, vidite da ozbiljni i odgovorni moraju da razmišljaju o tome i da na taj način garantuju budućim generacijama da će živeti u miru", rekao je Stefanović.

On je poručio da je samo jaka vojska garant da Srbija nikad neće biti napadnuta.

"Mi ne želimo da ugrozimo druge, već da čuvamo nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet Srbije", rekao je Stefanović.

Ministar je kazao i da država stvara uslove da svi koji žele da zasnuju profesionalni odnos u Vojsci Srbije, dobiju tu mogućnost i da se radi na tome da se povećaju plate, koje za razvodnike trenutno iznose oko 35.000 dinara.

Svečanom polaganju zakletve vojnika decembarske klase na dobrovoljnom odsluženju vojnog roka i polaznika Kursa za podoficire RV i PVO prusustvovali su roditelji i prijatelji mladih vojnika, koji će šest meseci nositi uniformu Vojske Srbije.

Mnogi od njih imaju želju da nakon tog perioda, zasnuju i profesionalni odnos u Vojsci Srbije.

Polaganju zakletve prisustvovali su i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general potpukovnik Petar Cvetković, oficiri, gradonačelnik Valjeva, predstavnici SPC i episkom valjevski, kao i predstavnici MUP-a Srbije, Kolubarskog okruga, SUBNOR-a i drugih organizacija i ustanova...

Izvor: Танјуг

Vojska Srbijedobrovoljcidecembarska klasaStefanovićzakletva
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva