:

:

TV Most

clock

Jun 11, 2021   20:27

0

27

Dodeljene Pulicerove nagrade, među dobitnicima Njujork tajms i Rojters

Američki list "Mineapolis star tribjun" dobitnik je Pulicerove nagrade u kategoriji udarnih vesti za izveštavanje o smrti Afroamerikanca Džordža Flojda tokom policijskog privođenja, dok su agencija "Rojters" i časopis "Atlantik" podelili nagradu za interpretativno izveštavanje.

Nekoliko ovogodišnjih dobitnika dobilo je priznanje za praćenje pandemije korona virusa i izveštavanje o protestima nakon Flojdove smrti koji su prerasli u pokret "Životi crnaca su važni", prenosi Rojters.

Odbor za dodelu Pulicerove nagrade saopštio je na ceremoniji koja je prenošena onlajn da je dodelio i nagradu za "posebno dostignuće" Darneli Frejzer, tinejdžerki koja se zatekla na mestu ubistva Flojda i snimila ga.

Među dobitnicima je i Njujork tajms, koji je dobio nagradu za izveštavanje u javnom interesu zbog vesti o pandemiji koronavirusa. 

Objavljivanje dobitnika Pulicerove nagrade trebalo je da bude održano u aprilu, ali je odloženo zbog pandemije.

Dodela nagrada, koja se obično održava ubrzo nakon objavljivanja, odložena je za jesen.

Pulicerova nagrada je najprestižnija nagrada u američkom novinarstvu, a dodeljuje se od 1917. godine, kada ju je novinski izdavač Džozef Pulicer ustanovio u svom testamentu.

Izvor: Rojters, RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?