:

:

TV Most

clock

Jun 08, 2019   18:32

0

131

Dodik i Cvijanovićeva u Rusiji o gasifikaciji Republike Srpske

Realizacija gasifikacije Republike Srpske trebalo da počne na jesen, naglašeno je u Sankt Petersburgu na sastanku predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika i predsednice RS Željke Cvijanović sa čelnikom "Gasproma" Aleksejem Milerom.

Predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović su na sastanku sa predsednikom Upravnog odbora "Gasproma" Aleksejem Milerom dogovorili realizaciju gasifikacije RS, javlja RTRS.

Na sastanku u sedištu ruske kompanije u Sankt Peterburgu je naglašeno da bi realizacija gasifikacije trebalo da počne ove jeseni.

Dodik je rekao da je cilj obezbediti saglasnost "Gasproma" na najvišem nivou za podršku gasifikaciji Republike Srpske i rešavanju i stvaranju boljih potencijala za snabdevanje BiH.

Napomenuo je da je i ranije razgovarano na temu "Južnog toka". "Imali smo određen nivo dogovora koji je podrazumevao izradu čitavog idejnog projekta, dakle snimljena je potreba Republike Srpske i to je sve zaustavljeno onog trenutka stala priča o Južnom toku. I to se sada rehabilituje", poručio je Dodik.

"Mi smo na istoj trasi. Ona podrazumeva gasovod, primarni koji bi išao od Bijeljine, odnosno od ulaza preko Drine, pa do Banjaluke i Prijedora i imao priliku da u nekoj perspektivi izađe prema Hrvatskoj ili Federaciju BiH", naveo je Dodik.

Gasovod bi bio finansiran od strane "Gasproma" uz učešće RS i bilo bi obezbeđeno oko 300 miliona evra, naveo je Dodik.

Ovaj projekat bi bio realizovan odvajanjem kraka gasovoda "Turski tok" za Republiku Srpsku.

Izvor: Танјуг

DodikRusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva