:

:

TV Most

clock

Decembar 17, 2022   10:38

0

200

Dodik: Jedinstvena politika Srbije i Republike Srpske odgovor na pritiske Zapada

Predsedniik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je danas da je zajednički odgovor Srbije i RS na pritiske protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i u Bosni i Hercegovini jedinstvo srpskog naroda i srpske politike na sve izazove i da cilj treba da bude ujedinjenje Srbije i RS.

"Odavno govorim da je srpski narod u prošlom veku bio izložen silnim stradanjima i da moramo da kažemo, bez obzira na sve turbulencije u svetu, kako ćemo se kretati dalje. Bez obzira na sve ove pritiske EU, Amerike i mnogo šta drugo na KiM i u BiH, srpski narod je jedinstven i želi da izrazi svoju jedinstvenu državnu, pravnu i teritorijalnu organizaciju", rekao je Dodik za TV Prvu. 

Rekao je da se o tome ne govori mnogo i da Zapad nije dozvoljavao razgovor o tome jer je to za njih tabu tema.

"Ali, ja mislim da je krajnje vreme da mi ovom svetu i nama kažemo šta su naši ciljevi u narednim decenijama i da kažemo da je to svakako srpsko ujedinjenje. Ja nisam čovek koji odustaje od te priče. Naravno da je kontekst u svetu važan, ali kada biste sada imali referendum u RS o prisajedinjenju Srbiji, tamo biste imali masovan izlazak i masovnu podršku. To je volja, a nevolja je što imate međunarodni faktor koji tu volju ne uvažava. Nije uvažavao ni ranije kroz vekove", istakao je Dodik. 

Izvor: T a n j u g

DodikSrbijaRepublika Srpska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva