:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Decembar 10, 2019   16:10

0

196

Dodik: Komšić neovlašćeno pisao Ambasadi BiH u Stokholmu

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da je predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić neovlašćeno pisao Ambasadi BiH u Švedskoj i mimo bilo kakvog dogovora dao instrukcije njenom osoblju u vezi sa prisustvovanjem ceremoniji dodele Nobelove nagrade za književnost.

Dodik je za agenciju Srna rekao da Predsedništvo BiH, kako i sam Komišić priznaje, nije rasparavljalo o tome, pa je, kako je konstatovao, nejasno ko je doneo odluku da osoblje ambasade ne ide na dodelu Nobelove nagrade.

Komšić je je zaposlenima u Ambasadi BiH u Švedskoj poručio da ne postoji ovlašćenje za bilo čije prisustvo u ime Bosne i Hercegovine na dodeli Nobelove nagrade u Stokholmu.

Da sve bude još čudnije, dodao je Dodik, Predsedništvo BiH nije dobilo poziv za tu ceremoniju, čak ni upit iz Ministarstva spoljnih poslova ili Ambasade u Švedskoj.

Prema njegovim rečima, nije jasno zašto se Komšić našao prozvanim da daje ili uskraćuje ovlašćenja bilo kome u diplomatskoj misiji BiH u Švedskoj.

"Komšićevo insisitiranje na politizaciji i problematizaciji nečega što je pitanje književnosti, a ne politike, dodatno diskredituje BiH u očima civilizovanog sveta", zaključio je Dodik.

Izvor: FoNet

DodikKomšićBiHŠvedska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva