:

:

TV Most

clock

Avgust 27, 2019   15:14

0

232

Dodik: Ne postoji mandatar, to je uzurpiranje prava

Nakon što je Predsedništvo BiH otkazalo vanrednu sednicu, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je na konferenciji za novinare da "ne postoji mandatar za Savet ministara".

Milorad Dodik je rekao da pokušaji da se kandidat za predsedavajućeg naziva mandatarom predstavljaju uzrupiranje prava koje BiH nema.

"Nema mandatara, samo kandidat za predsedavajućeg Saveta ministara", poručio je Dodik.

Posle izbora je podseća, odmah konstituisano Predsedništvo BiH, a ubrzo i predstavnički dom i Dom naroda. Ipak, pitanje Saveta ministara ostalo je nerešno. Nije pomoglo ni to što je sazvao konsultacije sa svim političkim partijama u Parlamentu BiH.

Srpski član Predsedništva BiH je rekao da se BiH nalazi u teškoj političkoj krizi i istakao da su evropski zvaničnici poručili da BiH mora što pre da formira vlast na svim nivoima kako bi nastavila svoj evropski put.

Kaže da je verovao da je to moguće, ali da se to nije desilo. "Riješeno je pitanje rominga koje je bilo jedan od uslova, ali vlast nije formirana", naveo je Dodik.

Predsedništvo BiH otkazalo je vanrednu sednicu na kojoj su Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik trebalo da glasaju o imenovanju Zorana Tegeltije za novog predsedavjućeg Saveta ministara.

Izvor: RTS, RTRS

DodikRepublika SrpskaBiHmandatar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva