:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 27, 2024   14:28

0

38

Dodik: Oni koji rade protiv Republike Srpske imaće problem s njom

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da rezolucija o Srebrenici predstavlja podmukao potez protiv jednog naroda i poručio da će oni koji rade protiv Srpske imati problem sa njom, ali da srpski narod nema razloga za strah i brigu i da će Republika Srpska raditi ono što je u njenom interesu.

"Ako bude usvojena rezolucija, mi to odbacujemo. Tu kvalifikaciju ne možemo da prihvatimo. Genocid je moralna diskvalifikacija jednog naroda. Republika Srpska više ne vidi razloga zašto bi egzistirala nakon ovoga u BiH", rekao je Dodik u Gradišci gde je danas obeleženo 29 godina od egzodusa Srba iz zapadne Slavonije u hrvatskoj akciji "Bljesak" kada je ubijeno 283 Srba, među kojima 12 dece.

Dodik je ponovo naglasio da genocida u Srebrenici nije bilo, kao ni bilo gde na prostoru BiH, prenela je Srna.

"Genocid je bio nad srpskim narodom u Prvom i Drugom svetskom ratu. Nemci su pobili pola našeg naroda, a danas gledamo (visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Kristijana) Šmita i američkog ambasadora (u Sarajevu Majkla) Marfija. Sankcije imamo u ovom trenutku, ali ne damo naš karakter. Slobode nema bez karaktera", istakao je Dodik.

On je ukazao da cilj ovakve rezolucije nije pomirenje i istakao da Republika Srpska ne želi da ratuje.

Dodik je još jednom zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na naporu da predoči stavove Republike Srpske i Srbije o tom pitanju.

"Zahvalan sam Srbiji za sve. Vučić ne okleva da zaštiti interese Srbije i Srpske i razume dešavanja u BiH. On ne želi loše Bošnjacima i niko ne razmišlja o sukobu, nego o politici, a to je da ne želimo da živimo onako kako nas neki žele okvalifikovati", naglasio je Dodik.

Prema njegovim rečima, Republika Srpska je država svih koji u njoj žive, a primarno srpskog naroda.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva