:

:

TV Most

clock

Decembar 09, 2023   17:18

0

62

Dodik posle sastanka sa Milićevićem: Zahvalan sam Srbiji na podršci koju daje Republici Srpskoj

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas sa ministrom bez portfelja u Vladi Srbije zaduženim za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđem Milićevićem kojem je zahvalio na podršci koju Srbija daje Srpskoj.

"Zahvalio sam mu na podršci koju Srbija daje Republici Srpskoj, kao i na razumevanju da smo danas u Srpskoj odlučni da se izborimo sa pritiskom dela međunarodne zajednice kako bismo odbranili njen status koji je dobila Dejtonskim mirovnim sporazumom", napisao je Dodik na društvenoj mreži X.

On je ranije danas prisustvovao međunarodnoj konferenciji u Banjaluci "Republika Srpska: Poštovanje suvereniteta i Dejtonskog sporazuma" gde je poručio da ne prihvata unitarnu i centralizovanu BiH, dodavši da ne želi da ispunjava želje Zapada.

"Ako je moguće, vratite nas na slovo Dejtona, ako nije moguće, mi nećemo da živimo u ovoj zemlji. Mi imamo pravo na samoopredeljenje. Jedini način da očuvamo dejtonsku poziciju Republike Srpske je samostalna Republika Srpska", rekao je Dodik.

Izvor: T a n j u g; Foto: mreža X

DodikMilićević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva