:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 29, 2023   8:13

0

117

Dodik: Priština neće uspeti terorom da natera Srbe da odu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da treba podržati poriv Srba da ostanu na Kosovu i Metohiji, koje je sastavni dio Srbije i boriti se da tako i ostane, i da svaki dan za srpski narod u južnoj srpskoj pokrajini bude bezbedan.

Dodik je izjavio da su Srbi na Kosovu i Metohiji u teškoj situaciji i da u Prištini misle da će terorom uspeti da ih nateraju da odu, dodajući da je uveren da u tome neće uspeti.

On je istakao da su Srbi na Kosmetu u sličnoj situaciji kao Srbi u Republici Srpskoj, samo što Srbi imaju Republiku Srpsku i lakše mogu da se odbrane kroz svoje institucije.

"Srbi na Kosovu ostali su zbog međunarodnog angažmana potpuno istureni, izloženi tim zlikovcima iz Prištine koji uporno masakriraju i tuku ljude i zavode teror, verovatno u nadi da će se ostali uplašiti i napustiti taj prostor jer ne žele torturu, ne računajući da postoji opredeljenje da tamo ostanu", rekao je Dodik za Sputnjik.

On smatra da taj poriv Srba da ostanu treba podržati i da treba raditi bezbednosno neutralno i garantovati bezbednost svima.

"To ne može da učini ni Priština, to ne može ovaj koncept. Kao što ne može BiH koju guraju 30 godina, ne mogu da nametnu ono što oni hoće. BiH ostaje podeljeno, nestabilno društvo", naveo je Dodik, prenosi RTRS.

On je rekao da je samoproglašeno Kosovo nonsens koji se desio zato što su neki bili prepotentni, pa su rekli da je to neka država.

"Nije članica UN, nije priznata od svih zemalja. Pet evropskih zemalja nije priznalo /samoproglašeno/ Kosovo. Rezolucija 1244 kaže da je to sastavni deo Srbije. I ono što mi moramo raditi je upravo to: Kosovo je sastavni deo Srbije, teritorijalni integritet Srbije treba poštovati sa Kosovom unutra i boriti se da svaki dan bude siguran za naše ljude na Kosovu", poručio je Dodik.

Izvor: T a n j u g

Milorad DodikKosovo i MetohijaRepublika SrpskaUNRezolucija 1244
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva