:

:

TV Most

Foto: RTV KiM

clock

Novembar 04, 2020   18:09

0

181

Dok čeka transplataciju u bolnici pomože bolesnom dečaku

Iako čeka na transplantaciju bubrega i nalazi se na dijalizi u Beogradu, Filip Stanišić (16) iz Donje Bitinje kod Štrpca odlučio je da pomogne svom sugrađaninu Vuksanu Zdravkoviću kome je takođe neophodna lekarska pomoć.
 

Naime Filip je naslikao sliku koja će narednih dana biti na licitaciji u Domu kulture "Sveti Sava" u Štrpcu. Novac od prodaje slike Filip će donirati malom Vukašinu Zdravkoviću koji boluje od spinalne mišićne atrofije i kome je novac neophodan za dalje lečenje.

"Time je poslata jedna jaka poruka da svi učestvuju i budu humani. Ova slika će biti izložena u holu Doma kulture, čeka svog vlasnika, a sva sredstva od prodaje slike idu u ruke dečaka Vuksana koji je takođe bolestan", rekao je Zlatko Stanojević- direktor doma kulture "Sveti Sava" Štrpce.

Iako je sprečen da bude prisutan na licitaciji Filip je poslao poruku svojim sugrađanima u Štrcu.

"Kada smo videli da se prikuplja novac za malog Vuksana, moja ideja je bila da uradim nešto skromno da bih bar mrvicu pomogao Vuksanu. Mama i tata su mi dali podršku i ideju za to. Odlučio sam da naslikam konja. Pre svega zato što volim konje a oni su i simbol snage i prijateljstva. Drago bi mi bilo da slika nađe pravog vlasnika i da se na što bolji način pomogne malom Vuksanu. Sve je to skromno do mene ali iskreno i od srca", kazao je Filip.

Veliku zahvalnost Filipu je uputila Vuksanova majka Milanka Zdravković. "Dirnuo me je ovaj gest Filipa koji je naslikao sliku i hoće da je stavi na aukciju i da te pare idu za Vuksana. Hvala puno njemu i svima koji licitiraju i koji pomažu Vuksanu i uplaćuju novac na njegov račun".

Početna cena slike je 3.000 dinara. Svi koji žele da učestvuju u licitaciji mogu to da učine na Fejsbuk stranici Budi human - humanitrne licitacije.

Izvor: RTV KiM, TV Herc

KiMFilip StanišićVuksan Zdravkovićhumanitarnost
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva