:

:

TV Most

clock

April 01, 2023   9:25

0

243

Đoković se vratio na prvo mesto ATP liste "poklonom" Alkaraza

Srpski teniser Novak Đoković ponovo je svetski teniski broj jedan posle rezultata Karlosa Alkaraza na turneji u SAD.

Karlos Alkaraz je porazom u polufinalu Majamija od Janika Sinerai ujedno neosvajanjem titule u Indijan Velsu prepustio prvo mesto Novaku Đokoviću.

Mnogo prašine se diglo oko zabrane dolaska Novaka Đokovića u SAD i izostanka sa Indijan Velsa i Majamija, međutim ispada da se to vratio dobrim. Novak je imao i priliku da se odmori i da se vrati na vrh teniskog sveta bez kapi utrošenog znoja na terenu.

Španski supertalenat nije odbranio 1000 bodova osvojenih prošlogodišnjom titulom, polufinale mu je donelo tek 640 bodova i spustilo ga na drugo mesto. Sada Đoković ima 7160 bodova, Alkaraz je ispod sa 6780 bodova. Treći je Stefanos Cicipas sa 5770 bodova.

Đoković je već oborio apsolutni rekord po broju nedelja na mesto broj jedan, sada ga samo povećava.

Alkaraz bez finala u Majamiju, Siner slavio u epskom duelu

Italijan Janik Siner plasirao se u finale Majamija trijumfom 2:1 (6:7, 6:4, 6:2) nad svetskim brojem jedan Karlosom Alkarazom u meču koji je trajao tri sata i jedan minut.

Janik Siner je ostvario jednu od najvećih šobeda u karijeri i to je zaista zaslužio posle neverovatne borbe sa "vunderkindom" svetskog tenisa.

Prvi set je nagovestio o kakvoj ljutoj borbi se radi. Po dva brejka na obe strane, a 12. gem je okončan Sinerovim izjednačenjem za 6:6 iz pete brejk-lopte i situacije prednosti. Alkaraz je osvojio prvi set vezavši pet poena i ostvarivši preokret od 2:4 do 7:4.

Drugi set je otvoren sa po jednim oduzimanjem servisa na obe strane u prva četiri gema, a Siner je zaprešćujuće brejkovao Alkaraza za 5:4 bez dozvoljenog poena.

Da li je tu već Španac doživeo psihički krah, svakako nije bio na vrhuncu u trećem setu. Siner beleži brejk u prvom gemu, pa za 5:2 i dolazi do velikog trijumfa.

Rival u finalu biće mu Rus Danil Medvedev.

Izvor: RTS

tenisĐokovićATP lista
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva