:

:

TV Most

clock

Jul 06, 2020   17:23

0

495

DPK: Hitno doneti anti-kovid zakon, 17 smrtnih slučajeva za 48 časova je neprihvatljivo

Demokratska partija Kosova kritikovala je aktuelnu vladu zbog lošeg upravljanja situacijom sa pandemijom zahtevajući da se anti-kovid zakon usvoji što je pre moguće, prenosi Gazeta Ekspres.

Poslanik DPK-a Bekim Hadžiu rekao je da aktuelna vlada ponavlja greške prethodne, ne preduzimajući odgovarajuće mere u borbi sa pandemijom.

Hadžiu smatra da ne treba gubiti vreme i da je potrebno što pre izglasati anti-kovid zakon, dodavši da bi trebalo utvrditi posebne mere za svaki sektor, a oni koji te mere ne budu poštovali treba da budu kažnjeni.

"To znači stroge mere koje uključuju mobilizaciju i koordinaciju aktivnosti između centralnih institucija, administracije, opština, inspektora i policije, na kontrolirani način 24 sata dnevno u borbi protiv pandemije", rekao je Hadžiu.

Poslanik DPK-a navodi i da njegova stranka predlaže povećanje broja testova za koronavirus.

"Većina zemalja je ušla sa serološkim testovima koji, uprkos svojim nedostacima, ipak daje predstavu o profilu pacijenata zaraženih ovom bolešću i stvarnom procentu zaraženih. Nažalost, na Kosovu se taj procenat ne može tačno odrediti, zato DPK predlaže da se ovim testovima utvrdi uzorak od 10 hiljada ljudi i da se vidi gde mi stojimo kao populacija u odnosu na ovu bolest ", kaže Hakhiu.

Isto tako, Hadžiu je kritikovao vladu i zbog nedostatka transparentnosti u vezi sa zaraženima koronavirusom.

"Dakle, sve što građani čuju na kraju dana je broj smrtnih slučajeva, zaraženih i izlečenja. Ali, nedostaju i druge osnovne informacije o prirodi bolesti kod pacijenata, okolnostima infekcije i šta su trenutno najveći uzroci epidemije na Kosovu ", zaključio je poslanik DPK.

Izvor: Kosovo Online

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva