:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Mart 18, 2021   16:53

0

207

Dr Mirjana Dimitrijević: Testiranja se obavljaju redovno, vakcinacija u toku

Na teritoriji opštine Gračanaca nema naznaka da se epidemija virusa KOVID 19 smiruje. U ovdašnjem Domu zdravlja tokom protekle nedelje na dnevnom nivou bilo je i do trideset pregleda dnevno.

 

„Dobro je da sada imamo testove, pa naše pacijente i ovde testiramo. Dnevno od  dva do šest testa uglavnom bude pozitivno. Među testiranima je najviše srednjoškolaca“, istakla je Mirjana Dimitrijević,  direktorica Doma zdravlja u Gračanici.

Po mišljenju struke jedan od razloga što se broj zaraženih se ne smanjuje, je nepridržavanje izolacije, posebno mladih, koja se određuje za sve ukućane ukoliko je jedan član porodice pozitivan. Odgovornost prema merama zaštite, međutim, je na visokom nivou kada je u pitanju vakcinacija koja se sprovodi u kontinuitetu.

„U utorak je grupa ljudi revakcinisana,  u sredu druga grupa koja je primila prvu dozu Fajzerove vakcine, a danas su u Kuršumliju otputovali oni koji su želeli da prime kinesku vakcinu, tako da naši meštani mogu da biraju koju vakcinu žele da prime“, rekla je ona.

U cilju ublažavanja epidemije, Opštinski krizni štab koji prati situaciju, apeluje na predostrožnost, posebno kada su u pitanju društvene aktivnosti, proslave i veća okupljanja, koja su potencijalno i najveća opasnost za širenje virusa.

Izvor: RTV Gračanica

dr Mirjana DimitrijevićKBC Gračanicavakcinacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva