:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Novembar 30, 2021   11:22

0

25

Dr Sidarta: Srbija je uradila odličan posao na imunizaciji

Šef tima za imunizaciju u Regionalnoj kancelariji Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu, dr Data Sidarta, pohvalio je danas aktivnosti Ministarstva zdravlja u cilju kontrole epidemije korona virusa u Srbiji, posebno istakavši proces imunizacije, koji je zahvaljujući velikom trudu zdravstvenih radnika izuzetno dobro sproveden i efikasno organizovan.

"Srbija je uradila odličan posao kada je u pitanju vakcinacija protiv kovida-19 i treba da zahvalimo svima na naporima koji su do sada uloženi - i zdravstvenim radnicima i donosiocima odluka - na snažnom liderstvu i posvećenosti", rekao je Sidarta tokom sastanka sa ministrom zdravlja dr Zlatiborom Lončarom.

On je dodao da nedavna istraživanja SZO-a i ECDC-a pokazuju da je vakcinacija protiv kovida-19 do sada spasla skoro pola miliona života kada je reč o osobama starijim od 60 godina u 33 zemlje evropskog regiona SZO.

"SZO će nastaviti da podržava Srbiju u naporima da spase što više života vakcinacijom koja je dostupna svima, ali i kroz dalju promociju javnozdravstvenih mera", istakao je dr Sidarta.

Ministar Lončar naglasio je da je dolazak Sidarte u našu zemlju još jedna potvrda da je Srbija procesu imunizacije pristupila maksimalno odgovorno i odlučno, jer je imunizacija jedini način da se virus stavi pod kontrolu i savlada.

"Zahvalni smo direktoru SZO za Evropu dr (Hansu) Klugeu što je ispunio svoje obećanje i u našu zemlju poslao tim stručnjaka za imunizaciju, predvođen dr Sidartom. Želimo da razmenimo iskustva i primere iz uspešne prakse drugih zemalja primenimo u Srbiji, kako bismo dodatno podigli obuhvat vakcinisanih građana naše zemlje. Činjenica je da ne postoji drugi način da se ovaj opaki i nepredvidljivi virus savlada, a iskustvo dr Sidarte će nam u tom cilju biti dragoceno", istakao je ministar Lončar.

Izvor: Танјуг

koronavirusSrbijaimunizacijaLončarSidarta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva