:

:

TV Most

clock

April 04, 2023   14:57

0

209

Drecun: Verujem da će se u Hagu dokazati da je OVK zločinačka organizacija

Veoma je važno da je sudski proces uopšte počeo, što je malo ko verovao pre šest godina da će se dogoditi izjavio je predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

"Mi smo verovali da će doći, i mnogo smo radili na prikupljanju dokaza. Ono što je bitno jeste da je optužnica zasnovana na ilegalnim pritvorima. Tu se najlakše dokazuje veza između počinjenih zločina i zločinaca" rekao je Drecun na TV Pink.

Kako kaže, identifikovano je 159 ilegalnih zatvora OVK, od toga šest na teritoriji Albanije.

"Mi smo taj spisak predali Tužilaštvu, tu su imena onih koji su formirali logore, onih koji su bili zatočeni i šta se dešavalo sa njima, kao i ko su potencijalni svedoci. Nažalost, nisu obuhvaćeni drugi zločini, ali saznaće se brutalnosti tih zločina, iako neće pun obim počinjenih zločina", rekao je Drecun.

Istakao je da je jako bitno šta piše u optužnici i dodao da tu stoji da su četvorica komandanata bivše OVK učestvovala u udruženom zločinačkom poduhvatu.

"U kojem su učestvovali svi od vrha, preko komandanata, do mnogih vojnika. Koliko god se trudili da pokažu da ovo nije suđenje OVK, ovo je baš to, i cela je okarakterisana kao zločinačka u optužnici. Verujem da će se dokazati da jesu počinjeni užasni zločini i da je ta organizacija ne samo teroristička, već i zločinačka, kao i da cela priča o samoproglašenoj državi Kosovo počiva na užasnim zločinima koji su počinjeni", rekao je Drecun.

Izvor: Pink.rs

KiMDrecunSpecijalni sud za OVK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva