:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 26, 2020   21:22

0

18

Đurić: Nema obolelih u većinski srpskim sredinama

Nema obolelih u većinski srpskim sredinama, u albanskim je 79 zaraženo, a četiri suspektna pacijenta u severnoj Kosovskoj Mitrovici dala su uzorke koji su poslati na proveru, napisao je Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, na svom instagram profilu .
 

U dnevnom izveštaju za KiM, Đurić navodi da je dopremljeno 200 pumpi za dezinfekciju u Kosovsku Mitrovicu i da je u toku velika akcija dezinfekcije ulica i svih ulaza stambenih zgrada u većinski srpskim sredinama.
U Leposaviću je 69 stambenih zgrada dezinfikovano za jedan dan.
“Deset pacijenata pregledali su mobilni timovi iz Gračanice, nije utvrđeno prisustvo kliničko-epidemioloških kriterijuma koji ukazuju na infekciju COVID-19. U Kosovskoj Mitrovici 576 penzionera, čija je penzija manja od 15.000 dinara, počelo je da dobija pomoć u osnovnim životnim namirnicama,” navodi Đurić na instagramu.
Kaže i da je u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću juče prvi put došlo do masovnog kršenja policijskog časa koji je uvela Vlada Srbije.
Naime, kako navodi, od 17 časova pa do kasnije uveče centrom severne Kosovske Mitrovice i Leposavića šetale su stotine građana, zbog čega je Đurić apelovao na njih da to ne rade, jer ugrožavaju sopstveno zdravlje i zdravlje svojih najmilijih.
"U svim opštinama preko volonterskih timova obilazimo građane i trudimo se da izađemo u susret svim zahtevima, posebno u nabavci lekova i hrane, a imajući u vidu zabrane kretanja u toku policijskog časa, koje su uvedene kako s naše strane, tako i od strane Prištine", napisao je Đurić.
On je naveo i da je u srpskim sredinama u toku organizovano prikupljanje recepata u cilju nabavke lekova u Kosovskoj Mitrovici i centralnoj Srbiji, dok je u opštini Klina, koja je u karantinu, preko članova opštinskog Štaba za vanredne situacije organizovan obilazak starijih kojima se dostavlja hrana, "koju kupujemo prodavnicama u Klini".
 

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva