:

:

TV Most

Foto: N1

clock

Oktobar 24, 2019   16:27

0

168

Đurić: Očajnički pokušaj Jeremića da pokvari veze Srbije sa Rusijom

Potpredsednik SNS Marko Đurić ocenio je danas da nastojanja Vuka Jeremića da pokvari veze Srbije sa Rusijom i drugim prijateljskim zemljama jesu očajnički pokušaj jednog bankrotiranog političkog profitera da, na štetu sopstvene države, nađe nove sponzore, jer katarski i drugi fondovi kojima je do sada finansirao svoje antisrpsko delovanje očigledno presušuju. 

 

Bliskost Srbije i Rusije je nesalomiva i počiva na viševekovnoj bratskoj ljubavi, a danas je garant te bliskosti političko razumevanje i prijateljstvo predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, naveo je Đurić u saopštenju.

On napominje da "hiljadu laži i profiterskih kalkulacija" Vuka Jeremića ne može nauditi nečemu što je vekovima građeno i zapečaćeno krvlju Srba i Rusa, koji su toliko puta zajedno ginuli za slobodu.

"Jeremić odavno i van granica Srbije pročitan kao žeton-političar, spreman da ispoveda svaku ideologiju koja se od njega naruči, međutim nikome, a posebno ne Rusiji, nisu potrebni isluženi politikanti uspešni jedino u rasprodaji sopstvene zemlje", kaže Đurić.

On je naveo da Srbija jeste i ostaće vojno neutralna država, i nastaviće da samostalno bira svoje prijatelje i saveznike, a prijateljstvo sa Rusijom nije čak ni stvar izbora, već je plod istorijske, civilizacijske i sudbinske povezanosti naša dva naroda. 

Isto tako, kazao je, Srbija je danas pouzdan prijatelj Kine, Indije i mnogih drugih velikih i mnogoljudnih zemalja rešenih da vode samostalnu politiku, a koje podržavaju našu zemlju i narod u borbi za ostvarivanje legitimnih državnih i nacionalnih interesa. 

To niko ne može da pokvari, posebno ne Vuk Jeremić, ističe Đurić i zaključuje da je "Jeremić udavio interese Srbije u Rubikonu svoje lične političke karijere".

Izvor: T a n j u g

Vuk JeremićRusijaMarko ĐurićVučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva