:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Februar 03, 2019   15:14

0

254

Đurić očekuje odlučnu akciju i jasnu osudu pretnji

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić, povodom pretnji upućenih sinu Aleksandra Vučića na društvenim mrežama, kaže da očekuje da Srbija, odlučnom akcijom bezbednosnog i pravosudnog aparata i jasnim glasom osude svih kojima je do uređenog demokratskog društva stalo, pokaže da je normalna država kojoj je stalo do sopstvene budućnosti.

"Kada sinu predsednika Aleksandra Vučića vešanjem preti lice koje se fotografiše sa automatskim oružjem, ta pretnja se ne može braniti pozivanjem na slobodu govora, ili tumačiti kao šala i retorička figura", istakao je Đurić u saopštenju.

On je naveo da se pretnja smrću članu porodice predsednika države svuda u svetu tretira kao pretnja samoj državi, i u takvim situacijama se, u ime zaštite čovečnosti, pravnog poretka i demokratije, mobiliše i policijski aparat, i tajne službe, i pravosuđe, i čitava demokratska javnost.

"Podsećam da je ova pretnja usledila nakon što su na protestu opozicije u centru Beograda za maskotu tog protesta izabrana vešala, a takve poruke, istorija nas je tome naučila, upućuju ne žrtve, ne oni u krvavim košuljama, već oni u crnim košuljama", istakao je Đurić.

On je poručio da Srbija neće dozvoliti da je na silu i pod pretnjama nasiljem zauzmu crnokošuljaši, ljotićevci i sledbenici bilo koje neofašističke ideologije.

Prema njegovim rečima, ako je to Srbija budućnosti koju nam obećavaju razni Jeremići, Đilasi, Obradovići i Tadići, onda je dužnost i države i svakoga slobodnog i dostojanstvenog građanina da se takvoj pretnji na svaki način odupru.

"Oni koji silom i nasiljem žele da zaustave Srbiju u nastojanjima da postane normalna, bogata i uređena zemlja biće osujećeni, a građane koji iz ovog ili onog razloga paradiraju pod vešalima, pozivam da razmisle šta čine, jer ovo nije ni umetnički performans ni bezazlena vikend-razonoda već nešto što može da dalekosežno destabilizuje i unazadi naše društvo", naglasio je Đurić.

Izvor: Танјуг

Marko Đurićosuda pretnji sinu predsednika Aleksandra VučićaDanilo Vučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva