:

:

TV Most

Foto: Tviter / Marko Đurić

clock

April 23, 2022   12:14

0

219

Đurić: Priština nema monopol na dobre odnose sa SAD

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je prošlo vreme kada su političari iz Prištine i drugih delova imali monopol na dobre odnose sa SAD i EU.

Govoreći o nedavnom susretu sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom, Đurić je "Srpskom telegrafu" rekao da je Srbija posebno zadovoljna zbog pažnje posvećene našoj zemlji na najvišem nivou u SAD, u vremenu u kom je ogroman pritisak na dnevnom rasporedu najviših zvaničnika.

Ambasador Srbije u Vašingtonu kaže da je Bajdenu preneo pozitivne poruke od značaja za rastuće odnose između dve zemlje.

"Srbija danas ima šta pozitivno da predstavi partnerima u međunarodnoj zajednici i to maskimalno koristimo. Za nas najbolje govori rast našeg BDP, odgovoran odnos prema građanima zemlje i regiona, postojana miroljubiva i odgovorna politika", rekao je Đurić.

On je dodao da je vizija predsednika Aleksandra Vučića ekonomski rast celog regiona, "Otvoreni Balkan" i pružena ruka prijateljstva i saradnje.

Đurić je rekao da je Bajdenu preneo želju Srbije da poseti Beograd, što bi bila prva poseta američkog predsednika našoj zemlji od 1980. kada je Džimi Karter došao u Beograd.

Izvor: T a n j u g

Marko ĐurićSADSrbijaPrištinaDžozef Bajden
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva