:

:

TV Most

clock

Januar 05, 2022   8:06

0

107

Đurić: Školski primer etnički motivisanog govora mržnje

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić ocenio je da poruka bivše ministarke spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Vljore Čitaku o Novaku Đokoviću predstavlja školski primer etnički motivisanog govora mržnje.

Đurić je na Tviteru podelio tvit Čitaku, u kojem je ona, uz vest da će Đoković učestvovati na Australijan openu nakon što je dobio medicinsko izuzeće, napisala: "Sve su životinje jednake, samo su neke više jednake od drugih".

On je pozvao Vljoru Čitaku da gleda "životinju", koja je, kako je naveo, po svemu više "jednaka" od nje i da uživa dok Đoković "svira svoju simfoniju".

"Da li je samo do mene, ili je ovo školski primer etnički motivisanog govora mržnje? Očigledno da je tako jer je Novak Đoković Srbin iz Zvečana, koji misli drugačije od Čitaku", naveo je Đurić.

Ambasador Srbije je naveo da je ovo "tipičan dehumanizujući govor" Čitaku i istakao da su za nju "Srbi beli hodači (white walkers) ili životinje, ali nikada ljudi dostojni ljudskih prava, što svakodnevno pokazuju prištinske vlasti".

"Sramotno", naveo je Đurić.

Izvor: T a n j u g

ĐurićČitakuĐoković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva