:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Januar 21, 2019   16:28

0

262

Dva meseca od uvođenja takse od 100 odsto

Prvih dana, taksa od 100 odsto nije uticala na snabdevenost prodavnica na Kosovu i Metohiji robom iz centralne Srbije i Bosne I Hercegovine. Dva meseca kasnije, te robe je sve manje. Zalihe su pri kraju.

Dvomesečno iskustvo trgovaca, kaze da su taksom od 100 odsto pogođeni svi potrošači.

Da su stanovnici severnog dela Kosova i Metohije morali da se snađu kako bi u marketima mogli da pazare osnovne životne namirnice potvrdio je i Radoš Petrović, predstavnik srpskih privrednika na Kosovu i Metohiji.

„Zalihe su istrošene. Veće zalihe imaju dobavljači u južnom delu odakle se mi sada snabdevamo. Radnje na severu imaju robu i stanovništvo trenutno ne oseća nestašicu proizvoda iz centralne Srbije“, dodao je Petrović.

Građani Kosovske Mitrovice ističu da trenutno ne osećaju neke veće posledice nameta Prištine.

„Zahvaljujući našim privrednicima i Vladi Republike Srbije, stanovništvo ne oskudeva u osnovnim životnim namirnicama. Država je ispunila svoje obećanje da će ostati uz svoj narod na Kosovu i Metohiji“, ističu Mitrovčani.

Međutim, kako kažu, novina nema već dva meseca, rafovi u apotekama su prazni, pojedinih lekova nema ni u zdravstvenim ustanovama...

„Uz zalaganje naše države snabdevanje namirnicama se i dalje vrši. Za sada nam ništa ne nedostaje“, kažu građani.

Uprkos zahtevima i zvaničnika Evropske unije i SAD da Priština ukine anticivilizacijske takse od 100 odsto na srpsku robu od kojih ni sama nema koristi to se do danas nije dogodilo.

Izvor: TV Most

taksaKiMSrbijasnabdevenost
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva