:

:

TV Most

clock

Mart 29, 2020   14:13

0

217

Dva pacijenta pozitivna na Kovid 19 poslata u KBC Niš na dalje lečenje

Na konferenciji za novinare održanoj u KBC Kosovska Mitrovica potvrđeno je da ima pozitivnih na KOVID 19. Do sada je na severu Kosova i Metohije testirano 18 osoba, a dva lica su pozitivna na virus. Pacijenti su u stabilnom opštem stanju i  poslati su na dalje lečenje.

 

Na severu Kosova i Metohije potvrđena su dva slučaja pozitivna na virus Kovid 19. Pacijenti starosti 43 i 47 godina su u stabilnom stanju i poslati su u KBC Niš na dalje lečenje. 

"Ovde su stacionirani zbog temperature i zbog upale pluća. Njihovo zdravstveno stanje je pri izlasku iz ove ustanove bilo stabilno i bili su pokretni. Oni su u Nišu primljeni na Infektivnu kliniku i Kliniku za pulmologiju i nastaviće tamo dalje lečenje", rekao je direktor KBC Kosovska Mitrovica  dr Milan Ivanović.

"Oba pacijenta su stabilnog opšteg stanja. Radi se o komplikacijama, a to je, pre svega, pacijent koji je hospitalizovan na Infektivnom odeljenju, 1977. godište  koji ima upalu pluća. Radi se o obostranoj upali pluća, zbog čega je on i hospitalizovan na našem odeljenju, uzorkovan je i dobili smo pozitivan rezultat. Drugi pacijent je nešto starije životne dobi, on je 1973. godište i on ima i druga pridružena oboljenja uz jednostranu upalu pluća. On se dijalizira triput nedeljno i uz dijaliziranje se prati i krvni pritisak i anemija", istakla je Danica Radomirović, načelnica Infektivne službe KBC Kosovska
Mitrovica.

Epidemiolozi preduzimaju sve neophodne mere , kako bi štete bile što manje.

"Kontaktiraju se sve osobe sa kojima su obolele osobe  bile u neposrednom kontaktu. Jutros je urađena dezinfekcija Infektivnog odeljenja i svih  službi gde su pacijenti bili na konsultacijama, tako da nastavljamo sa merama, radimo. Narod mora da shvati da posle prvih registrovanih slučajeva, taj broj će u narednom periodu da raste iz dana u dan", kaže dr Aleksandar Antonijević, epidemiolog.

Nadležni poručuju da nema mesta panici, ali da treba da budu disciplinovani i pridržavaju se preporučenih mera zaštite.

Izvor: TV Most

KBC Kosovska MitrovicakoronavirusKovid 19
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva