:

:

TV Most

clock

Avgust 27, 2019   9:51

0

207

"Dveri" donele odluku da bojkotuju naredne izbore

Predsedništvo Srpskog pokreta "Dveri" donelo je odluku da taj pokret ne učestvuje na nastupajućim izborima na proleće sledeće godine.

U saopštenju objavljenom na sajtu, odluku o bojkotu pokret "Dveri" je doneo jer smatraju da se za poslednjih devet meseci ništa nije promenilo po pitanju osnovnih uslova za slobodu medija i fer i poštene izbore.

"Izbori o kojima govori vlast nisu izbori već neslobodno glasanje obmanutih i prisiljenih građana Srbije od strane vlasti, i to u medijskom mraku koji traje poslednjih osam godina. Mi samo tražimo poštovanje zakona i osnovnih demokratskih standarda o objektivnom javnom informisanju u okviru koga se može čuti druga strana i drugačije mišljenje od onog koje iznosi vlast, dok kada su izbori u pitanju svi izborni učesnici moraju imati ravnopravan tretman, što u Srbiji odavno nije slučaj", navodi se u saopštenju.

Neučestvovanje na lažnim izborima je, kako ističu, izraz neslaganja pokreta "Dveri" kojim, kako navode, ukazuju da se živi u nenormalnom političkom poretku.

"Srpski pokret Dveri pruža punu podršku nastavku daljih protesta protiv vlasti u Beogradu i širom Srbije", saopštio je pokret.

Izvor: RTS

Dveribojkotizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva