:

:

TV Most

clock

Avgust 03, 2023   12:31

0

433

Dvojici Srba na tri godine zabranjen ulazak na Kosovo zbog navodnog organizovanja nereda na severu

Osnovni sud u Prištini osudio je na šest meseci zatvora i dopunskom kaznom u vidu zabrane ulaska na Kosovo Sinišu Jevtića i Ivana Sekulića, dvojicu Srba koji su uhapšeni zbog navodnog organizovanja nereda na severu Kosova krajem maja, potvrdio je za Kosovo onlajn advokat Miloš Delević. Zatvorska kazna zamenjena je novčanom.

Jevtić i Sekulić su pored toga što su osuđeni na šest meseci zatvora, dobili i dopunsku kaznu u vidu zabrane ulaska na Kosovo u trajanju od tri godine. Oni su krajem maja bili uhapšeni na prelazu Jarinje.

“Siniša Jevtić je danas osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest meseci. Kazna zatvora mu je na predlog odbrane zamenjena u novčanu kaznu u iznosu od 5.700 evra. Porodica je sakupila novac, ja ću danas platiti kaznu kao njegov branilac i očekujem da u toku dana bude pušten na slobodu”, rekao je za Kosovo onlajn branilac Siniše Jevtića, advokat Miloš Delević.

Jevtić i Sekulić se terete za krivična dela „učestvovanje u protestu“ i „huliganstvo“, a njihova imena našla su se na Kurtijevom spisku lica koja je optužio za organizovanje nereda na severu.

Prema Kurtijevim rečima, Jevtić i Sekulić su takođe deo navijačke grupe "delije". 

Izvor: Kosovo online; Foto: Radio Mitrovica sever

KiMDelevićJevtićSekulićkazne
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva