:

:

TV Most

clock

Decembar 09, 2023   22:01

0

73

Džudisti OJK Beograda osvojili Ligu šampiona!

Džudisti OJK "Beograd" osvojili su titulu prvaka Evrope, pošto su večeras u finalu završnog turnira Lige šampiona u Beogradu savladali grčki Aris rezultatom 3:0.

OJK Beograd je do senzacionalnog rezultata došao nakon što je prethodno u polufinalu savladao favorizovani Pari Sen Žermen.

Na putu do najvećeg uspeha u srpskom klupskom džudou su u sjajnim mečevima bili bolji i od Proletera iz Zrenjanina i gruzijskog Fajtera rezultatom 3:2.

Džudisti Crvene zvezde, koji su na prethodna dva završna turnira bili vicešampioni, osvojili su bronzanu medalju, pošto su u meču za treće mesto bili bolji od španske Stabije rezultatom 3:0.

Zvezda je na startu turnira savladala francuski Šatrovil 3:0, da bi u polufinalu poražena od grčkog Arisa 3:2.

Bronzu je na kraju uzeo i Pari Sen Žermen.

Zvezdine devojke osvojile su peto mesto, pošto su u jednom od dva meča za bronzanu medalju poražene od Galatasaraja 3:2.

Takođe, peto mesto osvojile su džudistkinje Proletera, koje su poražene od francuskog Red Stara 3:1.

U finalu džudistkinje Pari Sen Žermena savladale su zemljakinje iz ekipe Ponto rezultatom

Završnom turniru prisustvovali su ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov, a specijalni gost bio je čuveni fudbaler Predrag Mijatović.

Tomić: Strpljiv i uporan rad se isplatio; Vujko: Beograd džudo centar sveta

Došli smo ovde kao totalni autsajderi, krenuli smo od pretkola, imali smo motiv i ostvarili fantastičan rezultat, rekao je trener OJK Beograd Nemanja Tomić nakon senzacionalnog osvajanja Lige šampiona u Beogradu.

"Nismo imali velika očekivanja, na papiru smo bili autdjderi, ali smo dobrom energijom uspeli da sve preokrenemo u našu korist. Strpljivim i upornim radom rezultat dođe, dugi niz godina dobro radimo, bilo je i neuspeha, ali uz malo sreće smo uspeli da dođemo do fantastičnog rezultata", istakao je Tomić Tanjugu.

Džudista Darko Brašnjović bio je izutetno ponosan i na kraju je samo izrazio žaljenje što u finalu protiv Arisa nije "došao na red" jer je meč završen 3:0.

"Neverovatan uspeh, žao mi je što se nisam borio u ovako sjajnoj atmosferi, ali najvažnije je da je zlatna medalja tu", rekao je on.

Predsednik UO Džudo kluba Crvena zvezda Stojan Vujko ocenio je Beograd bio sjajajn domaćin i centar džudo dešavanja u Evropi i svetu.

"Fantastična organizacija, čestitam svim učesnicima, a prvenstveno OJK Beograd na osvojenoj zlatnoj medalji. Što se tiče Zvezde osvajanjem bronzanog odličjka dokazali smo da smo već 10 godina u vrhu srpskog džudo. Nismo imali sreće da uđemo u finale, bili smo blizu, ali idemo dalje", istakao je Vujko.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

džudoOJK BeogradLiga šampiona
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva