:

:

TV Most

clock

Oktobar 06, 2020   8:00

0

66

EK danas o napretku Srbije i investicijama u Zapadni Balkan

Evropska komisija će danas popodne na sastanku komesara usvojiti godišnji Paket proširenja i Ekonomsko investicioni plan za Zapadni Balkan.

U okviru Paketa proširenja nalazi se i izveštaj o napretku Srbije u svim oblastima o kojima se pregovara u okviru pristupnog procesa.

Izveštaj će obuhvatiti ekonomske kriterijume i napredak u reformama koje je Srbija preduzela u oblasti privrednog razvoja, kao i političke kriterijume koji se odnose na vladavinu prava u zemlji.

Ovaj izveštaj Komisije poslužiće zemljama članicama u dogovoru oko otvarnja novih pristupnih poglavlja sa Srbijom do kraja godine.

Izveštaj će biti i osnova za izradu rezolucije Evropskog parlamenta o Srbiji, čije se usvajanje očekuje početkom 2021. godine.

Istovremeno sa Paketom proširenja, Evropska komisija usvojiće i predstaviti Ekonomsko investicioni plan za Zapadni Balkan.

Očekuje se da plan bude "težak" devet miljardi evra, koje će EU investirati u dugoročni oporavak Zapadnog Balkana od posledica pandemije COVID19, kao i u infrastrukturne projekte.

U Evropskoj komisiji napominju da je cilj ovih investicija ekonomsko povezivanje i jačanje regiona, odnosno smanjenje razlike između ekonomija EU i Zapadnog Balkana u cilju bržih evrointegacija.

Izvor: Танјуг

EKSrbijaZapadni Balkaninvesticije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?