:

:

TV Most

Foto: EPA-EFE

clock

April 17, 2024   8:45

0

45

Eksplozije na Krimu, gađan vojni aerodrom

Tokom noći čulo se više eksplozija na Krimu iz pravca vojnog aerodromaIako nema zvaničnih informacija, na Telegram kanalu pojavili su se apeli građanima da ostanu mirni i sačekaju zvanične informacije.

Na društvenim mrežama se navodi da se vidi požar na području vojnog aerodroma, gde su stacionirani 39. helikopterski puk, RV i PVO Južnog vojnog okruga, i tri eskadrile koje lete na Mi-8, Mi-35M, Mi-28 i Ka-52.

U gradu Džankoj, na Krimu, začule su se eksplozije u okolini vojnog aerodroma blizu ovog grada, rekli su žitelji, prenosi Ukrinform.

Ministarstvo saobraćaja Krima, pod ruskom upravom, saopštilo je da je deonica auto-puta Džankoj-Feodosija kod Džankoja privremeno zatvorena za saobraćaj, a da je organizovan obilazni put, prenosi RIA Novosti.

U saopštenju ministarstva nije saopšten razlog zatvaranja autoputa, a nije navedeno da je došlo do eksplozije kod Džankoja.

Obaveštajni komitet SAD poziva na hitnu pomoć Ukrajini

Komitet za obaveštajne poslove Predstavničkog doma SAD , nakon brifinga o Ukrajini, pozvao je kongresmene da hitno prihvate pomoć Kijevu.

To treba da bude urađeno do kraja ove nedelje, navodi se u saopštenju predsednika komiteta republikanskog kongresmena Majka Tarnera i rangiranog člana komiteta, demokratskog kongresmena Džima Gimsa.

"Naš komitet je obavešten o kritičnoj potrebi za pružanjem vojne pomoći Ukrajini. Sjedinjene Države moraju da se suoče sa Putinovim osvajačkim ratom sada jer je situacija u Ukrajini kritična", navodi se u saopštenju.

Lideri brojnih komiteta Predstavničkog doma i članovi Republikanske partije takođe su objavili odvojeno saopštenje u kojem pozivaju na usvajanje zakona o pomoći Ukrajini ove nedelje .

Situacija na istočnom frontu značajno se pogoršala za ukrajinske trupe, a vlasti u Kijevu tvrde da je razlog za to nedostatak pomoći zapadnih saveznika pre svega SAD.

Ruske snage odbile napad Ukrajinaca u južnom Donjecku

Ruske snage odbila je napad Ukrajinaca u oblasti Urožajna u pravcu Južnodonjecka i uništile ukrajinska uporišta u oblastima Vladimirovke i Makarovke, rekao je šef pres centra grupe "Vostok" Aleksandar Gordejev.

"Jedinice grupe snaga 'Vostok'' nastavljaju da izvršavaju borbene zadatke na južno-donjeckom pravcu, jedinice grupe su popravile situaciju duž linije fronta i osujetile neprijateljsko pojačanje prednjih položaja u oblasti Urožajni", rekao je Gordejev.

Izvor: RTS, T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva