:

:

TV Most

clock

Oktobar 10, 2023   13:31

0

245

Elek: Situacija u zdravstvu na severu KiM nikad teža

Gostujući u emisiji "Aktuelnosti" televizije "Most", direktor KBC- a Kosovska Mitrovica doktor Zlatan Elek, istakao je da je situacija u zdravstvu na severu Kosova, nikad teža . Pored najosnovnijih medikamenata, nestašica je i kiseonika i vakcina.

Elek je rekao da ne pamti da je KBC bio u težim sitaucijama,  funkcionisao je i u ratnim uslovima 1999. godine, ali se tada nije nasilno upadalo i ovako bahato ponašalo prema zdravstvenim radnicima.

"U stvari, mislim da se iza svega toga krije perfidni plan takozvanih vlasti u Prištini da se udarom na KBC, kao jednu od najvitalnijih institucija na teritoriji severa Kosova, koja broji oko 1600 zaposlenih, to je 1600 porodica", rekao je Elek.

Dodao je da je i udar na SPC pokušaj uvlačenja u nečasne rade koje bi diskreditovale dugogodišnji uspešan rad i borbu za pacijente i sugrađane, što za krajnji cilj ima iseljavanje srpskog stanovništva sa ovih prostora.

Govoreći o medikamentima, sanitetskom materijalu i sredstvima za nesmetan rad KBC u Kosovskoj Mitrovici, Elek je ponovio da se plaši banjalučkog scenarija.

Ukoliko se taj scenario ostvari, naglsaio je Elek, krivca treba tražiti u Prištini.

."Vlasti u Beogradu su sve uradile kako bi dobili sve što treba da dobijemo. Sada je lopta u dvorištu Aljbina Kurtija i očekujemo da će, i ambasadori zemalja Kvinte i Svetska zdravstvena organizacija , UNICEF i OSCE uraditi ono što treba da urade. Mi apelujemo da urade kako ne bi bili saučesnici u humanitarnoj katastrofi  koja je vrlo, vrlo blizu", istakao je Elek.

Celu emisiju možete pogledati večeras od 20 časova na našoj televiziji. 

Izvor: TV Most; Foto: TV Most

KiMElekKBC Kosovska Mitrovica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva