:

:

TV Most

clock

Oktobar 13, 2021   13:48

0

185

Eparhija: Agresija na etničkoj osnovi, smiriti situaciju

Eparhija raško-prizrenska pozvala je danas na smirivanje situacije na severu KiM i najooštrije apelovala da se policijske snage hitno povuku jer situacija može dodatno da eskalira.

"Upotreba sile od strane albanske kosovske policije, posebno vatrenog oružja, predstavlja otvoreni akt agresije protiv građana na etničkoj osnovi i preti da izazove ogromnu bezbednosnu nestabilnost", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu eparhije.

Eparhija je apelovala i na međunarodne snage KFOR-a i EULEKS-a da hitno uspostave mir i red i zaštite građane od nasilnog ponašanja policije, a građane da pokažu maksimalnu uzdržanost.

"Povodom jutrošnje akcije Kosovske policije na severu KIM, pri čemu je upotrebljeno nasilje protiv srpskih građana, Eparhija raško-prizrenska izražava najveću zabrinutost i poziva na smirivanje situacije. Prema podacima bolnice iz Severne Mitrovice najmanje jedna osoba srpske nacionalnosti je ranjena vatrenim oružjem od strane policije, a mediji saopštavaju da je broj povređenih veći", ukazala je eparhija.

Izvor: Танјуг

KiMEparhija raško prizrenskaakcija kosovske policijeSeverna MitrovicaZvečanranjen Srbin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva