:

:

TV Most

Foto: Eparhija raško-prizrenska

clock

Februar 13, 2022   21:52

0

182

Eparhija raško-prizrenska: Usnula je u Gospodu monahinja Vasilija, sestra manastira Gračanica

Posle duge i teške bolesti, 13. februara 2022. godine, usnula je u Gospodu monahinja Vasilija, sestra manastira Gračanica, saopštila je Eparhija raško-prizrenska.

Kako se navodi u saopštenju, opelo i sahranu novoprestavljenoj monahinji Vasiliji služiće Episkop raško-prizrenski Teodosije u utorak 15. februara.

Monahinja Vasilija je rođena je kao Svetlana Mitrović 1965. godine u Peći i provela je život u braku sa svojim suprugom Draganom Božovićem, takođe Pećancem. Od 1999. godine, cela porodica Božović prinuđena je da živi van rodne Peći, u Pančevu, ali je uvek ostala duboko vezana za Kosovo. Dragan i Svetlana su podigli tri sina – Miodraga, Nikolu i Dimitrija. Na njenu želju, i uz saglasnost svog supruga i porodice, poželela je da primi monaški postrig kao još jedan izraz svog životnog služenja Bogu.

Episkop raško-prizrenski Teodosije je, s blagoslovom nadležnog Episkopa banatskog Nikanora, u Pančevu pre nekoliko dana, 5. februara, zamonašio Svetlanu Božović (rođenu Mitrović) i dao joj monaško ime Vasilija, po Svetom Vasiliju Ostroškom Čudotvorcu, koja se monašenjem pridružila sestrinstvu manastira Gračanice.

Izvor: Kosovo online

KiMmonahinja VasilijaEparhija raško-prizrenskamanastir Gračanica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva