:

:

TV Most

clock

Oktobar 21, 2022   16:36

0

131

EU ponovo da razmisli o trgovinskom dijalogu sa Kinom

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je danas da Evropska unija mora ponovo da razmisli o trgovinskom dijalogu sa Kinom.

"Napravili smo strateške greške u prošlosti prodajom ključne infrastrukture Kini", rekao je Makron na kraju dvodnevnog samita EU na kojem su na dnevnom redu bile veze EU i Kine, prenosi Rojters.

Lideri Evropske unije izrazili su u danas zabrinutost zbog ekonomskog oslanjanja EU na Kinu i saopštili da im je potreban jedinstven stav prema Pekingu.

Rute pozvao na preispitivanje odnosa EU sa Kinom

Premijer Holandije Mark Rute pozvao je danas lidere EU da zauzmu kritičniji stav prema Kini, pridružujući se tako evropskim političarima koji pozivaju na preispitivanje odnosa EU sa tom zemljom, preneo je Rojters.

„Samopouzdanje Kine na svetskoj sceni raste... Moramo da nastavimo dijalog sa Kinom, ali sa kritičnijim stavom“, rekao je Rute novinarima na kraju dvodnevnog samita EU u Briselu.

Lideri Evropske unije izrazili su danas zabrinutost zbog ekonomskog oslanjanja EU na Kinu i saopštili da im je potreban jedinstven stav prema Pekingu, prenosi britanska agencija.

Izvor: T a n j u g

EUKinaMakronRute
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva