:

:

TV Most

clock

Mart 05, 2019   18:16

0

213

Evropski parlament hvali vladu u Tirani, kritikuje opoziciju

Albanija ostvaruje napredak ka pridruživanju Evropskoj uniji i sprovodi agendu reformi EU, izjavila je predsedavajuća Delegacije Evropskog parlamenta u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje Albanije Monika Makovei.

Makovei je u svom izveštaju navela i da veruje da je sadašnja vlada u Tirani na pravom putu u transformaciji pravosudnog sistema u zemlji i da je reforma pravosuđa donela opipljive rezultate u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Makovei se u svom izveštaju osvrnula i na delovanje opozicije u Albaniji i poručila da žali zbog najnovijih akcija opozicije, koje, smtra, dovode u opasnost brzinu sprovođenja potrebnih reformi i šalju pogrešnu poruku evropskim partnerima.

Naglasila je i da su epizode nasilja u kojima opozicija napada javne institucije, kao i jezik koji podstiče nasilje koje koriste opozicioni lideri, neprihvatljivi za bilo koju evropsku demokratiju.

"Opozicioni poslanici izdali su svoje glasače tako što su se odrekli svojih mandata i dokazali da opozicija ne radi na približavanju Albanije EU. Nakon opštih izbora 2017. godine i izveštaja OEBS/ ODHIR-a, kao i drugih posmatrača iz zemalja članica EU, smatramo da su albanski parlament i vlada potpuno legitimni", navodi se u saopštenju Evropskog parlamenta.

AlbanijaEvropski parlamentpodrška
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva