:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Maj 20, 2019   15:04

0

260

Fabrici sa studentima o tome gde je Srbija na putu u EU

Povodom 30 godina od pokretanja "ŽAn Mone" inicijative Evropske unije, kojom se promoviše izuzetnost u predavanjima i naučnim istraživanjima na polju studija u oblasti Evropske unije, šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici razgovarao je sa studentima privatnog Univerziteta Privredna akademija.

Taj Univerzitet, naime, realizovao je neke od projekata te inicijative, a Fabrici je kazao da je s rektorom i studentima razgovarao o tome kako vidi proces pristupanja Srbije EU i gde je danas Srbija na tom putu.

"Razgovarao sam i o tome šta je Srbija postigla do sada i šta je potrebno u budućnosti da uradi. Ohrabrio sam studente da aktivno učestvuju u procesu, pre svega kroz Erasmus plus program, koji je jedan od najpoznatijih", rekao je Fabrici.

Kako je naveo proces pridruživanja je složen i podrazumeva transformaciju celog društva, a ne samo institucija i državnih organa. Tačnije, to je znači promene u svim segmentima društva, od akademske zajednice preko poslovnog sveta.

Inicijativa "ŽAn Mone" ime je dobila po jednom od osnivača EU i deo je Erasmus plus programa, a do sada je u okviru nje pokrenuto više od 5.200 projekata u preko stotinu država. Obuhvaćen je veliki broj oblasti, poput istorije, politike, ekonomije, prava i drugih disciplina.

U okviru "ŽAn Mone" aktivnosti formirana je i snažna i dinamična profesionalna mreža na svetskom nivou.

Izvor: Танјуг

FabricistudentiSrbijaEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva