:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Januar 16, 2020   19:30

0

196

Fajon zabrinuta zbog medija, žali zbog bojkota

Šefica Delegacije EP za saradnju sa Srbijom Tanja Fajon izrazila je veliki stepen zabrinusti zbog stanja medija u Srbiji, ali i žaljenje zbog insistiranja opozicije na bojkotu predstojećih izbora.

 

"Zabrinuta sam i zbog iznenadne najave smanjenja izbornog cenzusa do čega je došlo bez širokog političkog konsenzusa i javne debate", ocenila je Fajon na zasednju Komiteta za monitornig Saveta Evrope.

Fajon je u Parizu na sastanku Specijalnog komiteta Saveta Evrope gde se govorilo o predstojećim izborima u Srbiji, navela da opozicija nastavlja sa protestima, da je situacija u zemlji napeta, a da su govor mržnje, laži, manupulacije, zastrašivanje, za koje je ocenila da dolaze i od vodećih političara, sve više zastupljeni u međima.

"Pozivam sve one koji su odgovorni u zemlji kao i EU i Savet Evrope da da doprinesu smirivanju strasti i da rade protiv produbljivanja mržnje i podela u srpskom društvu", izjavila je Fajon u Parizu, a prenala u pisanom saopštenju za medije.

Ona je tokom govora pred Komitetom Saveta Evrope podsetila da zajedno sa izvestiocem EP za Srbiju Vladimirom Bilčikom, pažljivo prati primenu obeveza koje su srpske vlasti preuzele u cilju poboljšanja izbornih uslova.

"Glavna briga ostaju mediji. Očekujem od vlasti da ispune dogovoreno i da se izbalansira izveštavanje tokom izborne kampanje", poručila je Fajon.

Ona je najavila da će zajedno sa komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem u februaru posetiti Srbiju.

Tanja Fajon je naglasila da je Srbija važan partner za stabilnost u Jugoistočnoj Evropi i da ima punu podršku Evropskog parlamenta na putu približavanja EU.

Izvor: T a n j u g

Tanja FajonSrbijamedijiizboribojkot izbora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva