:

:

TV Most

clock

Jun 29, 2022   11:51

0

133

Filipović: Još uvek nema poziva za ročište mladiću uhapšenom na Gazimestanu

Nikola Nedeljković iz Beograda koji je juče uhapšen na obeleževanju Vidovdana na Gazimestanu nalazi se u pritvorskoj jedinici u Prištini i određeno mu je 48-časovno zadržavanje. Zastupnik Nedeljkovića, advokat Jovana Filipović kazala je da još uvek nije dobila poziv za ročište.

Filipović je za Kosovo onlajn istakla da je 20-godišnji Nikola Nedeljković uhapšen zbog krivičnog dela "izazivanje razdora i netrpeljivosti".

"Još uvek traje faza istrage. Tako da još uvek nemamo nikave informacije, niti su nam prezentovani dokazi. Nedeljković je imao advokata po službenoj dužnosti, dok je mene angažovala porodica. Još uvek nisam videla dokaze protiv njega. Čula sam se sa njim, posetila sam ga juče, ako danas ne bude održano ročište za pritvor posetiću ga danas ponovo", istakla je Filipović i dodala da će više informacija imati tek kada bude održano ročište.

Ona je naglasila da je praksa da se ročište za pritvor odradi dan nakon hapšenja, ali da to ipak zavisi od rada suda i drugih okolnosti.

"On je uhapšen juče oko 15 časova, što znači da sud ima rok do četvrtka u 15 sati da održi ročište. Rečeno mi je da će najverovatnije biti održano danas, ali sud o tome obaveštava dva do tri sata pre početka ročišta", zaključila je Filipović.

Izvor: Kosovo online

KiMJovana FilipovićNikola NedeljkovićGazimestanhapšenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva