:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Septembar 06, 2021   17:50

0

112

Filipovski zahvalila Gruziji na podršci dijalogu Beograda i Prištine

Predsednica Poslaničke grupe prijateljstva sa Gruzijom Dubravka Filipovski sastala se danas u Narodnoj skupštini sa novoimenovanim ambasadorom Gruzije u Srbiji na nerezidencijalnoj osnovi Davidom Donduamom, sa kojim je razgovarala o daljem unapređenju međuparlamentarne saradnje.

Filipovski je istakla da među narodnim poslanicima raste interesovanje za saradnju sa Gruzijom, navodeći da je tome doprineo sporazum o saradnji, potpisan u prethodnom sazivu na nivou predsednika dva parlamenta.

Ukidanje viza za građane Gruzije otvorilo je mogućnosti da se odnosi dve države dodatno unaprede, ocenila je Filipovski i zahvalila ambasadoru Donduu što Gruzija poštuje teritorijalni integritet Srbije.

Filipovski je zahvalila i na podršci dijalogu između Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji.

Ambasador Gruzije David Dondua naveo je da će ta zemlja nastaviti da podržava poziciju i stavove Srbije na međunarodnom planu i izrazio je zahvalnost što i Srbija poštuje teritorijalni integritet Gruzije.

Dondua je posebno istakao da su za Gruziju veoma značajna iskustva Srbije u procesu evropskih integracija, navodi se u saopštenju Narodne skupštine.

Izvor: Танјуг

FilipovskiGruzijadijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva