:

:

TV Most

clock

Januar 06, 2022   14:39

0

142

Fondacija "Za srpski narod i državu" obradovala višečlane porodice na KiM

Prvi put ove godine sa porodicama na severu Kosova bili su i članovi Fondacije "Za srpski narod i državu", koji su uručili pomoć majkama sa petoro i više dece.

Ova Fondacija najpre je obradovala porodice u opštini Leposavić. Domaćini nisu krili oduševljenje i, kako su rekli, više su nego zadovoljni  što im je ova pomoć uručena baš na Badnji dan.

Nemanja Stevanović iz Leška zahvalio se na poklonima i rekao da svaka pomoć svima mnogo znači, posebno porodicama sa više dece.

„Zahvaljujemo se predsedniku Aleksandru Vučiću i (predsedniku opštine) Zoranu Todiću što su se setili naše porodice. Ovaj Božić ćemo pamtiti po njima“, poručila je Danica Trifunović iz sela Vuča.

I Brankica Trifunović se takođe zahvalila  na poklonima i poručila mladim majkama da dece nikada nije dosta.

„Što više dece to više sreće“, naglasila je Brankica.

„Danas je ova porodica dobila dobru donaciju od Fondacije „Za srpski narod i državu“. Država Srbija misli i brine o našem narodu a mi smo tu da vodimo računa o svakom našem čoveku, svakom našem detetu“, rekao je  Zoran Todić, gradonačelnik Leposavića.

Delegacija Fondacije je posetila i jedinu srpsku porodicu u južnom delu Kosovske Mitrovice, porodicu sveštenika Nenada Stojanovića.

„Fondacija „Za srpski narod i državu“ se bavi, između ostalog i humanitarnim radom. Ideja nam je bila da na današnji dan simbolično, na dan rođenja Isusa Hrista na neki način nagradimo majke Srpkinje koje na teritoriji Srbije, na Kosovu i Metohiji rađaju srpsku decu i pored nesvakidašnjih i ne tako dobrih uslova, one ostaju ovde, rađaju i ne bune se“, rekla je Bojana Radaković,  direktorka Fondacije „Za srpski narod i državu“.

Članovi Fondacije obišli su i opštinu Zubin Potok, a kako su istakli, potrudiće se da se ova akcija realizuje svake godine.

Izvor: TV Most

KiMFondacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva