:

:

TV Most

Foto: Radio Kontakt Plus

clock

Jun 10, 2021   20:32

0

119

Fudbaleri "Trepče" završili sezonu na petom mestu, u narednoj sezoni cilj je viši rang

Fudbalski klub "Trepča" iz Kosovske Mitrovice, u Srpskoj ligi Zapad u sezoni 2020/2021, zauzeo je peto mesto na tabeli. Iz kluba najavljuju "napad" na viši rang u predstojećoj sezoni.

Iako su na početku sezone ciljali ka boljem plasmanu, to se nije desilo. Međutim, kako ističu u FK "Trepča", zadovoljni su i ovim rezultatom, budući da su se susreli sa određenim poteškoćama, koje su uticale na ovakav ishod.

Nakon odigrane 34 utakmice, "Trepča" je zabeležila 14 pobeda, 13 remija i sedam poraza. 

Ipak, ovo je najbolji rezultat FK „Trepča“ u poslednjih 35 godina postojanja, ističu.

„To mesto možda nije adekvatno igrama koje je pružila ‘Trepča’. Treće mesto nam je bio cilj u drugom delu polusezone i bilo nam je veoma blizu. Maltene poslednje kolo je odlučivalo o tom mestu. Nažalost, izgubili smo u Smederevu i ostali na petom mestu“, objašnjava sportski direktor FK „Trepča“, Bojan Jakšić.

Dodaje da je prvenstvo trajalo veoma dugo, usled povećanja broja klubova.

„Samim tim, došlo je i do povećanja nekih troškova, a i do pada samog kvaliteta. Raduje nas ta vest da će u sledećoj sezoni lige biti manje klubova, tj. konkretno Srpska liga Zapad se vraća sa 18 na 16.“

Cilj kluba na početku prethodne sezone bio je osvajanje prvog mesta. Međutim, tako nešto nije bilo moguće postići iz više razloga.

Jedan od tih razloga je odluka Prištine da zabrani klubovima iz Srbije takmičenje na teritoriji KiM.

„Skoro sve utakmice smo morali da igramo u Raški, što je umnogome dovelo do toga da rezultat ne bude očekivan. Svi znamo kako je to kad klub nema podršku sa tribina, a takođe nismo imali ni tzv. domaćinsko suđenje, koje je uobičajeno za klubove koji igraju kod kuće.“

Drugi razlog svakako je nepovoljna epidemijska situacija, izazvana virusom korona. 

„To nije nikakvo opravdanje za naš rezultat, jer su i druge ekipe bile u važnim utakmicama bez određenog broja igrača, tako da kovid sigurno nije opravdanje za naš klub“, iskren je Jakšić, koji ujedno ocenjuje da pojedini igrači nisu bili „adekvatni“ za ostvarenje višeg cilja.

Šef stručnog štaba, Dalibor Kurćubić, ekipu „Trepče“ je preuzeo 1. marta, neposredno pred nastavak sezone.

Kaže da je bio upoznat sa velikim brojem igrača mitrovičkog kluba i njihovim kvalitetom, budući da je prethodno trenirao Mokru Goru iz Zubinog Potoka.

„Zatekao sam dosta dobro pripremljenu, kvalitetnu ekipu. Mislim da smo na početku polusezone imali dosta dobre rezultate, a kako je sezona odmicala, tako smo poboljšavali igru. Međutim, zbog nedostatka većeg fonda igrača, sezonu nismo završili kako smo želeli. Zadovoljni smo kako smo kao tim izgledali tokom polusezone, prevashodno zato što smo afirmisali nekoliko mladih igrača koji su na ’skeneru’ nekoliko klubova iz Superlige Srbije.“

Što se tiče predstojeće sezone, Trepča ima najviše ambicije – osvajanje prvog mesta. 

Najavljuju rekonstrukciju tima, gde će akcenat biti na mladim igračima.

„Zadnje tri sezone držali smo ekipu na okupu, ali dolazi do smene generacija. Dolaze mladi igrači, tako da će biti ozbiljan ’rez’ koji se tiče igračkog kadra“, ističe Jakšić.

Klub ozbiljno računa na, najavljuje Kurćubić, Jokovića, Nikolića, Rakića, kao i na nekolicinu igrača iz kadetske ekipe.

Sledeće nedelje uveliko kreću sa radom, gde ih očekuju razgovori sa igračima koje klub ima u vidu za predstojeću sezonu.

Kada je u pitanju omladinska selekcija, namera kluba je da omladinci budu deo lige Fudbalskog saveza regiona zapadne Srbije. Iz tog razloga, klub je odlučio da zakaže prozivku za sve dečake rođene u periodu od 2002. do 2006. godine, a koja će se održati u subotu, 12. juna sa početkom u 11 sati na stadionu u Žitkovcu.

„Očekujemo veliki odziv dečaka i sigurni smo da ćemo uspeti da formiramo i omladinsku selekciju kluba. Na taj način FK ’Trepča’ pokazuje jasnu strategiju pravljenja sopstvene baze iz koje će kasnije ’crpiti’ dečake koji će jednog dana zaigrati i za seniorski tim“, ističe Dušan Drobac, sekretar FK „Trepča“.

Inače, za one koji žele da budu deo FK „Trepča“, članarina je besplatna.

„Na deci je da dođu da treniraju fudbal i uživaju u tome“, poručuje Drobac.

Izvor: Radio Kontakt Plus

FK Trepča
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva