:

:

TV Most

clock

Decembar 26, 2023   14:08

0

69

Galant: Rat u Gazii biće ''dug i težak''.

Izrael je napadnut sa sedam strana u dosadašnjem toku rata u Pojasu Gaze, a izraelske snage uspele su da odgovore na šest frontova, saopštio je danas izraelski ministar odbrane Joav Galant i dodao da će rat u Gazii biti ''dug i težak''.

''Mi smo u ratu na više frontova. Napadaju nas iz sedam različitih područja - Gaze, Libana, Sirije, Zapadne obale, Iraka, Jemena i Irana'', rekao je Galant na sastanku komiteta za spoljne poslove i odbranu u Knesetu, prenosi Tajms of Izrael.

On navodi da ''niko nema imunitet'' od odgovora izraelske vojske.

''Već smo reagovali i delovali u šest od sedam tih oblasti, i sada vam kažem najjasnije: Svako ko deluje protiv nas je potencijalna meta, niko neće imati imunitet'', rekao je on.

Ocenio je da će rat u Gazi biti ''dug i težak''.

''Ako ne ostvarimo naše ratne ciljeve, naći ćemo se u situaciji da imamo problem da ljudi neće hteti da žive u mestu gde ne znamo kako da ih zaštitimo'', rekao je Galant i dodao da su izraelskoj vojsci potrebne odlučnost, izdržljivost, snaga i nacionalna kohezija u ciljevima.

''To je bitka u kojoj opstaje onaj ko je jači na nacionalnom nivou, u svojim vrednostima i svom jedinstvu. Ovo je bitka nacionalne odlučnosti i kažem vam da ćemo pobediti Hamas'', rekao je Galant.

Izvor: T a n j u g; Foto: EPA-EFE

IzraelGazarat
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva