:

:

TV Most

clock

Avgust 26, 2021   20:44

0

142

Garić: Todosijević kažnjen zbog Vokerove teorije o Račku, kao Đordano Bruno zbog geocentrizma

Evropska unija se izjasnila o kršenju Briselskog sporazuma u slučaju presude za Ivana Todosijevića tek posle reakcije i pritiska predsednika Aleksandra Vučića, koji je tražio od njih da se oglase, ali Albanci u Prištini će verovatno pokušati da i dalje testiraju strpljenje i spremnost EU po ovom pitanju i videćemo još kako će postupiti u ovom slučaju, izjavio je na televiziji K1 urednik portala Kosovo onlajn Miloš Garić.

“U slučaju Ivana Todosijevića je potpuno jasno da je prekršen Briselski sporazum. Sudsko veće je moralo da ima dva srpska člana. Albanci su to sproveli sami bez obaziranja na tu obavezu. To je samo još jedan u nizu prekršaja postignutih sporazuma, od strane Prištine, a Todosijević je ovde žrtva”, rekao je Garić, i napomenuo da živimo u vremenu u kome se brišu razlike između laži i istine, “u vremenu brojnih falsifikata, kakav je između ostalog i slučaj Račak, zbog kog je Todosijević osuđen, a koji je bio uvod u bombardovanje Srbije 1999”.

Garić je podsetio na sramnu ulogu Vilijama Vokera u Račku.

“Đordano Bruno je svojevremeno spaljen na lomači jer se suprotstavio važećoj teoriji geocentrizma katoličke crkve, a Todosijević je kažnjen jer je doveo u pitanje Vokerovu teoriju o Račku koja je bila uvod u bombardovanje. Srbi moraju da budu spremni i na nove nepravde, da budu spremni da se bore i da budu strpljivi. Uskraćuje se i dalje pravo Srbima na istinu, na neke jasne istorijske činjenice, na pominjanje svojih žrtava i, na kraju, osporava se osnovno ljudsko pravo da mislimo i govorimo”, istakao je Garić.

Naveo je i da je jako važna poruka predsednika Vučića, koji je pozvao na jedinstvo Srba.

“U kontekstu ovoga što se zbiva u celom regionu, što se tiče statusa i položaja srpskog naroda, izuzetno je važno da Srbi smognu snage da budu jedinstveni. Da mogu da se odbrane od svih napada koji stižu”, kaže Garić, uz napomenu da ipak očekuje da se presuda protiv Ivana Todosijevića promeni.

“To bi bio normalan ishod. Da se ispoštuje uslov o srpskim sudijama. A onda da se postavi i pitanje međunarodnoj javnosti da li je srpski narod izabran da bude eksperimentalni, na kome će da se testiraju svi totalitarizmi, da mu se uskraćuje pravo na govor, na mišljenje i stav. Da možemo da postavimo neka pitanja, eto o Račku. Koji je postavljen na nivo dogme. Moramo da se borimo za istinu, ma koliko ona bila napadnuta i ugrožena”, poručio je Garić.

Izvor: Kosovo online/K1

KiMMiloš GarićTodosijević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva