:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Maj 28, 2019   19:19

0

427

Gnilane: 49 stažista primljeno na praksu u Zdravstveni centar Gnjilane

Zdravstveni centar Gnjilane primio je danas 49 stažista za rad u ovoj instituciji koji su na praksu došli preko konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje Republike Srbije 

Diplomirani doktori medicine i medicinski tehničari obavljaće praksu narednih šest meseci u bolnici u Pasjanu i još tridesetak domova zdravlja i ambulanti, mahom u mestima gde imaju prebivalište. 

Na ovaj način šansu je dobilo troje lekara, 46 medicinskih sestara i tehničara iz opšte medicine, pedijatrije i akušerstva. 

„Za kvalitet medicinske usluge i zdravlje stanovništva, neophodno je podmlađivanje medicinskog kadra. Nadamo se da će se nove kolege brzo uklopiti u proces rada, a mi ćemo se potruditi da ih maksimalno edukujemo, za šta imamo kvalitetne nastavnike, ali i ljude od prakse“, kaže za Puls direktor Zdravstvenog centra dr Zoran Perić.

Jedna od stažistkinja Milena Živković iz sela Odanovce u opštini Kosovska Kamenica kaže da će joj ova mogućnost mnogo pomoći u stručnom usavršavanju.

„Želja mi je da jednog dana zasnujem radni odnos u zdravstvu, za šta sam se i školovala“, kaže Milena koja je rasporađena kao medicinska sestra u ambulanti u Ranilugu. 

U Zdravstvenom centru Gnjilane trenutno je zaposleno 26 lekara, a od 2014.godine, po raznim osnovama, je sa spiska radnika otišlo 20 doktora medicine, a na njihova mesta nije posao dobilo nijedno novo lice. Kako ističu u ovoj zdravstvenoj ustanovi, realno je potrebno hitno zaposliti još najmanje 10 lekara opšte medicine, da bi zdravstveni sistem normalno funkcionisao.

Direktor Perić se nada da će zabrana zapošljavanja u javnom sektoru Srbije, koja je uvedena kraje 2013.godine, biti ukinuta početkom naredne godine, kako i najavljuju iz resornog ministarstva.

Izvor: RTV Puls

KiMZC Gnjilanestažisti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva