Godfri: Moj cilj je unapređenje odnosa SAD i Srbije

:

:

TV Most

Foto: Profimedia

clock

Decembar 18, 2019   14:16

0

84

Godfri: Moj cilj je unapređenje odnosa SAD i Srbije

Američki ambasador Entoni Godfri rekao je u Skupštini Srbije da je njegov cilj da unapredi odnose između SAD i Srbije, navodeći da je najbolji način za to da SAD podrže Srbiju na evropskom putu.

"Moj cilj je da učinim sve što mogu da unapredim odnose između SAD i Srbije. Moj stav, ali i stav Amerike je da je najbolji način za to da se da podrška Srbiji, odnosno njenom cilju, a to je članstvo u EU", rekao je Entoni Godfri, koji je u parlamentu razgovarao sa predstavnicima parlamentarne grupe prijateljstva sa SAD.

Ambasador je zahvalio poslaničkoj grupi prijateljstva sa SAD i njenom predsedniku Draganu Šormazu.

Godfri je naveo da je danas bio u prilici da čuje iskrene stavove mnogih članova parlamenta, navodeći da ceni njihove predloge i saveti koji će mu, kaže, koristiti.

"Radujem se daljim prilikama u kojima ćemo moći da se susrećemo i da radimo na zbližavanju naših zemalja", rekao je Godfri na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Predsednik poslaničke grupe prijateljstva Dragan Šormaz ocenio je da je sastanak sa ambasadorom SAD bio konstruktivan, ukazujući da su poslanici sa njim razgovarali o budućnosti, kao i o tome koliko ambasada SAD i Narodna skupština mogu da doprinesu boljoj saradnji.

"Razgovarali smo o tome kako da resetujemo odnose na ono što je nekada bilo, da se oslanjamo jedni na druge i da budemo veliki prijatelji", rekao je Šormaz.

Izvor: Танјуг

GodfriSADSrbijaEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva