:

:

TV Most

clock

Mart 29, 2021   11:39

0

59

Godfri: Mudre investicije dodatno će ojačati privredu Srbije

Ambasadori SAD i Velike Britanije Entoni Godfri i Šan Meklaud izrazili su danas zadovoljstvo napretkom radova na Moravskom koridoru uprkos pandemiji, izgradnji mosta preko Južne Morave kod Stalaća, na trasi puta dugog 113 kilometara i ocenili da će zahvaljući toj investiciji privreda Srbije biti još jača.

"Privreda Srbije bila je jaka na početku pandemije a biće jaka i posle nje zahvaljujući mudrim investicijama Vlade Srbije u budućnost zemlje", rekao je Godfri.

Investiranje u autoputeve koje podstiču i ekonomiju, pomoći će da Srbija postane bitan faktor na Balkanu i da se u Srbiji poveže više od pola miliona ljudi, rekao je Godfri.

Dodao je da će izgradnja autoputa pogurati rast preko 20.000 malih i srednjih preduzeća.

Optički kablovi duž cele trase autoputa biće digitalna kičma čitavog regiona, a to će značiti brzi itnernet i bolju komunikaciju s celim svetom, rekao je ambasador SAD koji je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću iskreno zahvalio na pozivu da prisustvuje ovom obilasku i zato što projektu pridaje veliku pažnju.

Dodao je da je ponosan na saradnju sa Vladom Srbije i zahvalio državnom vrhu Srbije što je obezbedio i vakcine za sve radnike kompanije Behtel koja radi na tom projektu.

Zahvalio je Vladi Srbije i na tome što su za realizaciju projekta izabrali svetski uspešna firmu Behtel koja ima zadatak i znanje da izgradi taj autoput.

"Posvetiću se praćenju rada na projektu dok ne bude gotov, a tada ću se ponosan na partnerstvo sa Srbijom u njenom privrednom razvoju, provozati autoputem", rekao je Godfri i dodao da će nakon toga svi imati priliku da prate, kako je rekao, ekonomski rast i prosperitet ovog regiona i ove zemlje.

Ambasadorka Meklaud izrazila je zadovoljstvo time što može da vidi napredak projekta, i dodala da joj je veliko zadovoljstvo da Britanija podržava razvoj infrastrukture u Srbiji.

"Izuzetno je važno je da takvi važni projekti budu građeni sa visokim standardima uključujući i one ekološke. Drago mi je da možemo da pomognemo", rekla je Meklaud i dodala da Velika Britanija i Srbija zajednički rade na jačanju trgovinskih i ekonomski veza i produbljivanju svih ostalih vidova saradnje.

GodfriVučićMoravski koridorinvesticije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?